Berta kollekció 2019

Berta kollekció 2019

Rendkívül különleges kollekcióval rukkolt elő a tervező. A tavasznak megfelelően a lágyság, könnyedség, légiesség jelenik meg az összeállításban. Mindezeket kiegészíti az a felhőtlen romantika, tündöklés és szexualitás, mely ugyanannyira erősen képviselteti magát a sziluettekben, mint az előbb említett, angyalokat jellemző tulajdonságok.

Bemutatónkat egy, a Beyoncé legutóbbi fellépő ruhájához hasonló ruhacsodával indítjuk.
 

Kép forrása: Brides.com


Iszonyatosan szexi és vadító darabbal állt elő a tervező, mely abszolút Beyoncé-t láttatja viselőjében. Ugyanakkor a dögös díva mellett a szoknyarész kialakítása egy angyal légiességét jeleníti meg szemünk előtt. Érdekes, hogy a tervező hosszú ujjas fazont választott ehhez az összképhez, mert így valamelyest ellentétben áll a ruha többi részével. Felsőrészét tekintve kirívó, mely főként a nagyon mély, V-kivágásnak köszönhető. Ám a hosszú ujj más kontextusba helyezi a felsőrészt – és egyébként a teljes ruhát –, hiszen ezáltal egy sejtelmesebb, némileg visszafogottabb benyomást kelt. Viszont az alsórész viszi abszolút a prímet: body jellegű kivitelezése nőiessé és vonzóvá teszi az ara megjelenését, melyet a lenge szoknyaszerű rész tökéletesít. Mindezeket koronázza meg az áttetsző anyag, melyből a teljes ruhaköltemény készült, és ez teszi a pontot arra a bizonyos i-re a vad megjelenés terén. Az illúziós anyagot flitterekkel bolondította meg a tervező, mellyel a megkívánt ragyogást garantálja menyasszonyának.

Kinek ajánljuk?
A formás lábakat láttató ruhacsoda hasítékát és szoknyakialakítását illetően tökéletes lehet minden homokóra alkattal rendelkező arának.
 

Kép forrása: Brides.com


A tervező megtalálta a módját annak, hogyan csempésszen bele egy alapvetően szelíd tulajdonsággal rendelkező sziluettbe szexualitást, nőiességet, előkelőséget. A kollekció egészére jellemző áttetsző anyagból készült ez a ruhacsoda is, melyet erős trombita fazonnal, szív alakú dekoltázzsal és rengeteg csillogással egészített ki. A ruha felosztása nem az a megszokott, melyet szinte minden modellnél érzékelhetünk, hanem valami más, sajátos jellegű. A felsőrész egészen a trombitarész íves tetejéig tart és az alsórész értelemszerűen onnan indul. Felsőrésze igazán nőies, melyet a dekoltázs teremt meg a melleket körbe ölelő kialakításával. A vonzó külsőt az illúziós anyagon kívül a fűzőszerű részlet biztosítja. Díszítettsége egy mező hangulatát idézi meg az apró virágmintáival és fűszálszerű díszeivel. Ugyanakkor ez a mintázat adja a ruha előkelő jellegét is. Szoknyája maga a merő ragyogás, melyet a rengeteg flitter hoz létre. Mindezek harmóniájából jött létre ez a ruhaköltemény.

Kinek ajánljuk?
A trombita alakú fazon igen egyedi, hiszen a sellőfazon egy módosult változataként tartják számon. Ebből adódóan korlátolt az is, hogy kinek áll jól: kizárólag a homokóra alakú menyasszonyoknak.

Hercegnős miliő habos-babos jelleg nélkül – nézzük, miképp valósította meg ezt a szintén gyakorta használt ötletet a Berta kollekció tervezője!
 


Az első sziluett a virágos rétek királynőjét láttatja viselője személyében. Itt is jellemző az illúziós anyag, de enyhébben, mint a repertoár további darabjaiban. A szexualitást ártatlanabb és kedvesebb közegbe helyezi a tervező azáltal, hogy virágmintákkal díszíti mind a felső-, mind a szoknyarészt. Ugyanakkor, ha elemeire bontjuk a ruhacsodát, akkor egyértelműen a felsőrész áttetsző anyagból készült mivoltának köszönhető a sziluett egészére jellemző vonzó hatás. Illúziós alapon virágmintás felső abszolút nőies és fiatalos, melyet a különleges, ejtett hatású ujjak tesznek még egyedibbé, még stílusosabbá. Enyhe V-alakú dekoltázsát szintén áttetsző anyaggal eltakarva álmodta meg a tervező, mellyel visszafogottságot vitt bele a merészebb felsőbe.A felső- és alsórész között egy vékony ezüst öv fut, mely harmonizálja, összeköti a két stílust. Szoknyája izgalmas, hiszen a virágdíszeken kívül a csillámos hatású anyag adja a káprázatos miliőjét. Hosszú uszálya némi előkelő jelleget testesít meg az összhatásban.

Kinek ajánljuk?
Szabása miatt megfelelően mutathat a körte-, homokóra- és fiús testalkatú aráknak. Irigyelünk mindenkit, kinek erre a modellre esik a választása!

A második ruhaköltemény némileg hasonlít az előzőhez, mégis különbözik tőle. Összességében a hatás ugyanaz, azonban részleteiben rejlik a különbözősége, nagyszerűsége, bája. A ruha felsője szexibb, mint az előző, mely főként a mélyebb dekoltázsnak és az ejtett ruhaujjnak tudható be. Mély, V-alakú mellkivágását a tervező áttetsző anyaggal tette titokzatosabbá és nőiessé. Az előbbi sziluettnél csak a szoknyarésznél tűnik fel ez a ragyogó anyag, ám itt az egész ruhát körbe öleli, ezáltal biztosítja a menyasszonynak a kellő tündöklést. A ruhaujja izgalmasabb, hiszen egyedi, virágszirmokat megidéző jellege van. A felsőrész mintázatának karcsúsító hatása is van, mellyel tökéletesen kihangsúlyozza az ara idomait. Itt is az alsó- és felsőrészt egy vékony ezüst öv határolja, mellyel még nagyobb ragyogást biztosít viselőjének. Az ujjak mintázata megjelenik a szoknyarész tetején, összekötve így a két részt. Alapvetően a szoknya egy klasszikus szabású, egyszerű fazon, melyet a csillogó kelme tesz igazán egyedivé.

Kinek ajánljuk?
Mivel hasonló ruhakölteményről van szó, ezért megegyező szabályok vonatkoznak rá. Jó döntés minden körte-, homokóra-,  és fiús/modell alkattal rendelkező menyasszony számára.

A repertoár szebbnél szebb darabokat tartogat még, kár lenne kihagyni őket! Galériánkban szemügyre vehetitek mindet.

 

 

Képek forrása: www.brides.com, www.bridaleditor.com

Hozzászólások