Tündéri gyermek koszorúslányok

A mesék világát és a romlatlan szépséget a virágot szóró koszorúslányok jelenítik meg az esküvőn. Az ünneplő násznép körében mindig akadnak gyerekek, akik örömmel vállalkoznak arra, hogy szirmokkal terítik a templom padlóját vagy fogják a menyasszonyi ruha uszályát, és ezzel a megszépítik a nagy napot az ifjúpár számára.

A kis koszorúslányok ruhájának megválasztásakor mindig legyünk tekintettel korukra, nagyobb mozgásigényükre, a kényelemre és természetesen arra is figyeljünk, hogy a választott darab legyen harmóniában az esküvő alapstílusával, a menyasszony ruhájával és a helyszínnek is megfeleljen.
 


Ha vízparton, tengerparton mondod ki a boldogító IGEN-t akkor választhatsz a lenge, könnyű anyagból készült tündéri hófehér, világos rózsaszín vagy a finomabb pasztelszínű árnyalatok közül a kis koszorúslányok számára.

Alapvetően megkülönböztethetünk elegáns letisztult stílust, királyi romantikus vonalat, és vidéki ihletésű ún. „country style”-t. Természetesen tesszük mindezt a teljesség igénye nélkül.
 


Amennyiben a fiatal pár öltözéke az elegánsabb, letisztultabb vonalvezetést követi, úgy a koszorúslányok számára is egyszerűbb, kevésbé túldíszített fazont érdemes választani. Színekben ha maradunk a hófehérnél, vagy két szín kombinációjából megalkotott daraboknál, remek választás lehet a színes selyem öv, a kis színes "balerinacipő", a rózsa kombináció kiegészítésképpen a vakítóan fehér ruhához.
 


A dekorációs színvilág, mint például a csokor árnyalata, vagy a felnőtt koszorúslányok ruhájának színe is visszaköszönhet a gyerekek selyemövének színében. Nyáron például igen trendi lehet meleg hatásával a pink lazac szín. A finomabb árnyalatok kedvelői választhatnak kontrasztnak világoskéket, vagy halvány lilás-kéket, ami a ruha alján paszpólosan is megjelenhet.
 


Öltöztethetjük a gyerekeket egyforma szabású ruhába, de bőrük, hajuk, szemük színe szerint a hozzájuk leginkább illő különböző pasztell színekbe. Az öveken visszaköszönhet a másik kislány ruhájának színe. A vöröses fürtökhöz szépen passzol a kék és a zöld legtöbb árnyalata, míg a szőkéknek a rózsaszín, barnáknak a barack vagy sárga aranyló árnyalatai állnak a legjobban.
 


Ha nagystílű, királynői menyasszonyi ruhát fog viselni a menyasszony az esküvő napján, és romantikus kiegészítőket használnak a dekoráció megalkotásakor, akkor a gyerekeknek is inkább tüllből, csipkéből készüljön az öltözéke sok-sok fodorral, virágos hajráffal.

Nagyon szépen kiemeli a kislányos bájat, a halvány babarózsaszín selyem masni, és az ugyanebben a színben pompázó balerina cipő egy fehér tüll ruha mellett.

Ha igazi hercegnővé szeretnénk varázsolni a gyerekeket, akár abroncsos ruhát is választhatunk nekik, ha a próba során a kis jelölt nem találja azt kényelmetlennek.
 


Ha vidéken, egy gyönyörű kertben, a szabadég alatt mondja ki az ifjúpár a boldogító igen, legyen a koszorúslányok ruhája is lazább stílusban kiválaszthatva, vagyis teret engedhetünk a „country style”-nak a virágmintás, a bájos kockás és csíkos karton és pamut anyagokkal, és a virágszóró kiskosárba, a rózsa helyett kerüljön mezei virág, kamilla, margaréta. A „gyűrűhordó kisfiú” kezébe akár mohával bevont párnácskát is adhatunk, amire felrakják a hűség zálogait, a két karikagyűrűt.
 


Fátyol helyett a menyasszony és a koszorús lányok is viselhetnek virágból font koszorút a hajukban és egymásra rétegzett laza fodrokból álló ruhát, ami egyben a húszas éveket is megidézi. Bármit választunk is, a lényeg, hogy teljes összhang legyen az ifjúpár és a koszorús lányok outfitjében, hogy még szebben mutassanak majd együtt az esküvői fotókon.

Inspirálódj a galériában!

 Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com