2019 trendi menyasszonyi ruhái

2019 trendi menyasszonyi ruhái

A 2019-es kollekciók mindegyike káprázatos mind tervezettségükben, mind kivitelezésükben. Hangsúlyosak a különleges és kirívó hátkivágások, hatalmas uszályok, nadrágos fazonok, különböző virágdíszek, színben hangsúlyos a levendula.

Ugyanakkor nem elfelejtendő, hogy idén Meghan Markle és Harry herceg esküvőjétől égett lázban az egész világ, mely teljes mértékben hatással volt tervezőkre is – mindez a klasszikus, királynői eleganciában testesül meg. Rengeteg fazon és stílus érvényesül a 2019-es repertoárban, melyeket átláthatóan összegezzük most Nektek.
 

The Royal Wedding – avagy királynős menyasszonyok

Minden kislány arról álmodozik, hogy egyszer egy hatalmas, habos-babos báli ruhában fog férjhez menni – ezt a tézist vette alapul oly sok tervező, mikor a tavaszi összeállítást megalkotta. Ám nem minden tervező gondolkodott ugyanúgy, ezért jöttek létre szebbnél szebb, különböző fazonú, olykor hercegnős, néha inkább királynős esküvői ruhák. Bár nem egyformák, mégis van közös pontjuk: mindegyikből árad az uralkodónőkre jellemző elegancia, előkelőség, kecsesség.
 


A kislányok vágyait elégíti ki Ines Di Santo ezzel a ruhakölteménnyel. Nem mindennapi színnel egészítette ki a báli fazont azért, hogy még különlegesebbé tegye az összhatást, miközben a tiszteletet parancsoló jellege is megmutatkozik. Hatalmas uszállyal koronázta meg a tervező az összeállítást, megvalósítva a kívánt királynős hatást.

Kinek ajánljuk?
Szabásából adódóan tökéletes választás minden molett-, körte- és fiús testalkatú arának.

 A báli fazon enyhítéseként álmodta meg Theia ezt az A-vonalú ruhacsodát, mely légies könnyedséget áraszt minden egyes részletéből. A csipkedíszek abszolút a palota miliőjét idézik meg, így utalva a hercegnőségre. Szív alakú dekoltázsa és húzott felsőrésze teszi fiatalossá a sziluettet, melyekkel teljesen más hatást érnek el, mint az előző ruhánál.

Kinek ajánljuk?
Az A-vonalú darabok a homokóra-, körte-, molett- és fiús/modell alakú arák legjobb barátja.

 Ez az Oleg Cassini ruha egy teljesen más oldalról közelíti meg a hercegnés miliőt: inkább a kifinomultság jelenik meg, mint a habos-babos jelleg. Így olyan arák szívét is rabul ejti a tervező, akik a klasszikus vonalat preferálják. Mintázatába van sűrítve a palota hangulata, eszenciája, ily módon tűnik fel a sziluettben a királynő.

Kinek ajánljuk?
Egyenes szabása miatt az alma- és homokóra formájú menyasszonyoknak a legelőnyösebb ez a fazon.
 

Esküvői kezeslábasok

Idén hódítanak a kezeslábasok, ezért igen okos ötlet volt belecsempészni ezt a stílust a menyasszonyi ruhák forgatagába. Egyrészt nem mindennapi esküvői öltözék, másrészt viszont klasszisokkal kényelmesebb, mint egy abroncsos ruhaköltemény. Miért szenvedjünk a sok alsószoknyával, ha egy elegáns overallban is oltár elé állhatunk?

 

 

Édes és kecses is egyben ez a Gracy Accad tervezte sziluett – garantáltan mosolyra késztet mindenkit a látványa. Virágmintái a tavasz üdeségét hordozzák magukon, míg illúziós hatású anyaga kiemeli az ara nőiességét, szexiségét. Szív alakú dekoltázsa és a felsőrész szoknyaszerű kialakítása a megtestesült romantikát képviselik.  Nadrágos fazonjából adódóan bármely típusú menyasszony viselheti élete legszebb napján.

 

 

Klasszikusság és egyszerűség mintaképe – gyakori tulajdonsága a 2019-es kollekcióknak. Hófehér anyaga hozza az igazi esküvői hangulatot, s olykor díszítés se kell ahhoz, hogy az ara tündökölhessen, miközben viseli. Ám itt a tervezők, Viktor & Rolf megbolondították az összképet egy hatalmas masnival, mely szintén feltűnik néhány kollekcióban. Kedvelt szív alakú dekoltázsa vonzza a tekinteteket, hiszen kihangsúlyozza a menyasszony nőiességét. A bokáig érő nadrág lezserséget visz a szettbe, ezért beszélhetünk lezser eleganciáról ennél a darabnál.

 

 

Az igazi ragyogást hozta el Mira Zwillinger ezzel a kezeslábassal. A bulikirálynő arák igényeit elégítette ki a tervező, mégpedig úgy, hogy ne kelljen feladniuk a partihangulatot az esküvőjük napján sem. A nadrágos kialakításnak köszönhetően abszolút végig lehet benne táncolni a lagzit akadályok nélkül – kell ennél több egy partikirálynőnek? A flitterek biztosítják a csillogást, a ruhaköltemény szabása pedig a megfelelő helyen emeli ki az ara idomait, így válik igazán nőiessé ez a darab.


Uszályok és palástok

A Trónok harca című sorozat is hatással van az egész világra, így nem meglepő, ha a tervezők is gyakran inspirálódnak belőle. Legtöbbször Daenerys Targaryen viselete köszön vissza valamilyen formában az esküvői ruhaiparban. Persze nem csak a sorozat ihlette a különleges uszályokat, palástokat, hiszen vannak olyan darabok, melyeket inkább a mesehős, Piroska kabátkája vagy az uralkodónők stílusa ösztönözte tervezőinket az esküvői kiadásban való megalkotásukra.

 

 

Talán a leginkább ez a Rivini modell hajaz DaenerysTargaryensorozat béli stílusára. Szexi és egyben előkelő is, légiesen könnyed és mérhetetlenül trendi – szinte semelyik ara nem lőhet mellé ezzel a ruhával. Egyenes szabása eleganciát csempész a sziluettbe, miközben kiemeli az ara formás idomait.

Kinek ajánljuk?
Főként a homokóra- és alma alkatú menyasszonyok vonásait tudja a legszebben hangsúlyozni.

 

 

Mint Piroska csak fehérben – és a farkas nélkül. Imádjuk az Aire Barcelona-ruha kivitelezését,  kidolgozottságát. Alapvetően egy egyszerű, egyenes szabású modellről van szó, melyet a csipkeberakások koronáznak meg. Lenge szoknyája angyali jelleget visz a sziluettbe, szelídséget, szolidságot sejtet. Mindehhez társul a hosszú palást, mely teljesen más miliőt ad a koncepciónak. Egyszerűségében rejlik a bája, a kidolgozott nyakrésze miatt szinte észrevétlenül kapcsolódik a ruhacsodához. Szabása miatt szintén az alma- és homokóra testalkatú menyasszonyok legszebb kiegészítője lehet a nagy napon.

 

 

A hatalmas uszály, mely akarva és akaratlanul az uralkodónők jellegzetes stílusát idézi meg. A mérete sok ara szívét ejti rabul, hiszen garatáltan lenyűgözi a násznép apraja-nagyját. Mikor gyerekként a nagy napról álmodoztuk, hasonlóan elbűvölő darabban képzeltük el magunkat, nem igaz, Hölgyeim? Ezeket a vágyakat próbálta meg Elie Saab belesűríteni egy ruhába: hercegnős miliő hatalmas uszállyal. A ruha ejtett vállával a menyasszony nőiességét kívánta megmutatni, a szoknyarésszel pedig a benne rejlő királynőt szerette volna a felszínre hozni.

Kinek ajánljuk?
Báli ruha fazonja miatt a körte-, fiús- és molett alakú arák legelőnyösebb darabja.
 

Merész és elbűvölő hátkialakítások

Nemcsak a dekoltázzsal lehet elkápráztatni a násznépet, hanem az egyedibbnél egyedibb hátkivágásokkal, hátdíszítésekkel is. Manapság egyébként is trendinek számít, ha egy klasszikus ruhadarabot különleges hátkialakítással bolondítanak meg – ezt a hétköznapi divatot tartották szem előtt a tervezők is, s így készültek el ezek a pompás modellek.

 

 

Gyönyörűen kiemeli ez a Monique Lhuillier darab az ara szép hátát, kecses, nőies, ugyanakkor dögös hatást is kölcsönöz viselőjének. A csipke eleganciát csempész a sziluettbe, melyet tovább erősít a szatén szoknyarész, ám ez az illúziós hatású csipkerész egyben titokzatossá is teszi a menyasszony megjelenését. Bár a képen nem látszik, a tervező kollekciójának megtekintése után tudjuk, hogy egy A-vonalú ruhakölteményről van szó, mely igen szerencsés fazon, hiszen szinte mindenkinek jól áll: akár homokóra-, körte-, molett és fiús/modell alkatú legyen is az ara.

 

 

Ennél az Eddy K modellnél a sajátos kivitelezés figyelendő. A ruha hátának díszítettsége koronázza meg a klasszikus sziluettet – gyakorlatilag elképzelésében pontos mása a manapság divatban lévő mindennapi ruháknak. Maga a mintázat, melyhez társul a ruhacsoda hagyományos jellege, kölcsönözi az eleganciát, az előkelőséget. Mindezt kiegészíti a közepes nagyságú uszály, elérvén így a tökéletes hatást. Egyszerű, mégis nagyszerű! A testhez simuló fazont azoknak ajánljuk, akik meg szeretnék mutatni az idomaikat és nőiességüket, hiszen mindezt láttatni engedi a modell.

 

 

Ez az Aire Barcelona-darab igazán jellegzetes hátkialakítással rendelkezik, mely vonzza a tekinteteket. Nem mindennapi, ugyanakkor nagyon stílusos és elegáns is egyben. A csipke alapvetően ezt a királynői eleganciát képviseli, melyet megkoronáz az áttetsző, magasan záródó felsőrész. Mintázatában egyediség és kreativitás rejlik, mely abszolút harmonizál a lenge szoknyarésszel és a hosszú uszállyal. A ruha miliője az angyalok ártatlanságát, szabadságát, szelídségét idézi meg.

Kinek ajánljuk?
A-vonalú szabásának köszönhetően a körte-, homokóra-, molett- és a vékony, fiús alakú aráknak előnyös.


És így tovább csoportosíthatnánk még az idei ruhakölteményeket különböző módokon, de a jóból is megárt a sok. A legjellegzetesebb darabokat, részleteket hoztuk el Nektek, melyek meghatározóak az idei esküvői ruha trendben  – legalábbis a mi szemüvegünkön keresztül ez így nézett ki. Reméljük, minden jelenlegi menyasszonyt és leendő arát inspiráltunk, hiszen ez volt a célunk.

Szerző: Osgyáni Blanka

További képekért keressétek fel galériánkat!

Képek forrása: www.brides.com, www.airebarcelona.com, www.vogue.com, www.theweddingcommunityblog.com, www.thefashionbrides.com, www.inesdisanto.com, www.kellyfaetanini.com, www.arabiaweddings.com, www.marchesa.com, www.theimpresson.com, , www.moniquelhuillier.com, www.caribbeanbride.com, www.ritavinieris.com, www.romonakeveza.com, www.legendsromonakeveza.com, www.rosaclara.es

Hozzászólások