A koszorúslány ruhák kiválasztásakor mire figyelj

A tökéletes összképhez elengedhetetlen, hogy a koszorúslányok is gyönyörű, egymáshoz, alkatukhoz és az esküvőhöz illő ruhákban tündököljenek. Nézzük, milyen újdonságokkal és trendekkel találkozhatunk!


Egy menyasszony számára saját ruháján kívül a második legnagyobb fejtörést a koszorúslányok ruhájának kiválasztása okozza. A koszorúslányruhák anyagát és stílusát általában a menyasszonyi ruha, illetve az esküvő témájához és színvilágához igazítjuk, ám fontos, hogy a lányok testalkatát, adottságait és az aktuális évszakot is figyelembe vegyük.

Tavasszal, illetve nyáron a világos színek és a könnyedebb, légies anyagok dominálnak, míg ősszel és télen a vastagabb, melegebb anyagoké, illetve a mélyebb árnyalatoké a főszerep.

Tipp: Az etikett és a hagyomány szerint a koszorúslányok maguk fizetik a ruhájukat, ezért fontos, hogy előre megbeszéljük, milyen stílusra, márkára és árkategóriára gondoltunk, hiszen nem mindenki engedhet meg magának egy méregdrága dizájner darabot.
 


A ruhák kiválasztásakor az alábbi szempontokat is érdemes számba vennünk:

  • Semmiképpen ne válasszunk, túlságosan szűk, harsány, extrém vagy mélyen dekoltált darabot!
  • Délutáni esküvőre általában rövidebb, világosabb koktélruhát szokás választani, estére egy hosszabb és elegánsabb fazon lehet a legideálisabb. Természetesen nem csak a napszak, hanem az esküvő stílusa is befolyásolja a választást.
  • A hagyomány szerint a koszorúslányok ruháinak mindig rövidebbnek kell lenniük, mint a menyasszonyé - ma már ez nem kötelezően betartandó szabály, hiszen az ara hosszú ruháját szépen keretbe foglalják a rövid koszorúslány ruhák, vagy éppen fordítva...
  • Ha nem feltétlenül vágysz arra, hogy nyoszolyólányaid ugyanolyan darabot viseljenek, akkor bátran variáljatok a színekkel és fazonokkal, csupán arra érdemes figyelni, hogy egy árnyalatban mozogjanak a kiválasztott modellek.

 

Tippek, trendek

A mély dekoltázs nem ízléses és nem is elegáns, ám egy szexi hátkivágás vagy csipkebetét, esetleg egy kreatív hátmegoldás gyönyörűen feldobja a legegyszerűbb koszorúslányruhát is! Egyszerűbb és rafináltabb variációk közül válogathatunk és vehetünk ötletet például az Amsale, Alvina Valenta és Jim Hjelm alkalmi ruha kollekcióiban.


Elegánsabb esküvőre kitűnő választás lehet egy enyhén A vonalú vagy sellő fazonú, kifinomult darab: nőies szabásvonalak, melyek kiemelik a karcsú alakot, csillogó részletek a legfinomabb anyagokkal kombinálva, mint például szatén és selyem dupioni. Zac Posen, Badgley Mischka és Alvina Valenta kollekcióban találhatsz ilyen ruhákat.
 


A másik véglet a tiszta és minden bonyolultságtól mentes, légies, fátyolszerű, sifonból, tüllből és muszlinból készült földig érő koszorúslányruhák. A lágy színekkel kombinált, romantikus, éteri hangulatot árasztó darabokkal az Amsale, Alvina Valenta és a BHLDN gyűjteményeiben találkozhatunk.
 


A szalagok és övek, - akár gyöngyökkel vagy ezüstös díszekkel ékítve, akár önmagukban - szépen kihangsúlyozzák a karcsú derekat, és pillanatok alatt elegáns, nőies megjelenést varázsolnak, legyen szó rövid vagy hosszú fazonról. Nézd meg őket a BHLDN és Jim Hjelm alkalmi ruha kollekcióiban!
 


Szexi és különleges vállmegoldásokban a legújabb kollekciók sem szűkölködnek... Extra vékony spagetti pántok és egyvállas darabok? Naná! Rafinált, csavart és csipkés borításokkal, kivágásokkal pillanatok alatt alkalmivá varázsolható a leghétköznapibb szabású ruha is! Ahol megtalálod őket: Tadashi Shoji, Jim Hjelm, Alvina Valenta, Amsale.
 


Rengeteg élénk és pasztellszínnel találkozhatunk: menta és smaragdzöld, korall, halvány rózsaszín és nude, mély lila, sötétkék, szürke, sőt, még fekete és fehér koszorúslányruhákkal is találkozhatunk. Bizony-bizony, a hagyományoknak teljesen ellent mond ez az új divat, bár azt el kell ismernünk, hogy az összhatás gyönyörű.

Tipp: Ha fehér koszorúslányruhákat választunk, akkor arra mindenképpen figyeljünk, hogy más fazonúak vagy anyagúak legyenek, mint a menyasszonyi ruha, így biztosan nem lesz kavarodás!
 


Az ombre még a 2013-as esküvői szezonban lett közkedvelt, amivel szinte bármi feldobható: legyen szó hajról, körömről, cipőről vagy ruháról. Az alkalmi ruhák terén is egyre trendibb darabokat láthatunk: játék a színekkel - így születnek ezek a csodás darabok, melyek koszorúslányruháknak is tökéletesek!
 

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a koszorúslányruha inspirációt!

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a tündéri kis koszorúslány ruhákat Elizabeth St. John-tól!


Ezeket olvastad már?
A képre kattintva tudod megnézni az anyagokat!

A koszorúslányruha tervezők kollekcióit láttad már?
A képre kattintva tudod megnézni az anyagokat!

Az Esküvői cipő rovatban a cipő trendeket megnézted már?
A képre kattintva tudod megnézni az anyagokat!

A kiegészítők rovatban szétnézél már?
A képre kattintva tudod megnézni az anyagokat!

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com