Monique Lhuillier kollekció 2019

Monique Lhuillier kollekció 2019

2018 a brit hercegi esküvő éve, mely sok tervezőt megihletett, nem véletlenül. Megán hercegné ruhájának megtervezéséért sorban álltak az alkotók, hiszen ez egy igen nagy elismerést jelent a divatszakmában. Persze nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint Clare Waight Keller, ennek ellenére sok tervező átvette Meghan menyasszonyi ruhájának a stílusát és igyekezett hasonló darabokat létrehozni.

Így tett Monique Lhuillier tervező is, aki szebbnél szebb, a mindennapok királynőinek tervezett ruhákat alkotott meg 2019-es kollekciójában.
 

 

Ha királynős, akkor báli ruha! Ez egyértelmű és vitathatatlan tény. A tervező is belátta ezt, így a Hamupipőke fazonok is jelen vannak a kollekcióban. Stílusosan ezzel kezdjük az összeállítás ismertetését.
 


Az első báli ruha egy csodaszép, hosszú uszállyal rendelkező, ejtett vállú sziluett. Mély, szív alakú dekoltázsa vadító külsőt kölcsönöz az arának, miközben a precízen megtervezett és kivitelezett csipkeberakások eleganciát sugallnak. Díszítése egyértelműen a Buckingham-palotát idézi meg, elérvén így az igazi királynős hatást. A csipkés ejtett váll vidámsággal, fiatalossággal koronázza meg az összképet. A felsőrész kialakítása megmutatja a menyasszony csodaszép vonásait, elnyerve így a násznép tetszését.

A második ruha is a tipikus báli ruhákra jellemző érzést kelti viselőjében és a csodálóiban egyaránt. Mégis rejt valami különlegességet, mely nincs meg minden hercegnő típusú sziluettben. A gyönyörű dekoltázsa vonzza a tekinteteket: nem egyértelműen szív alakú, inkább egy szebben megformált V-re hasonlít, de éppen ez adja a varázsát. Díszítése finomabb az előzőnél, de hatását tekintve egy az egyben ugyanaz: bámulatos, hercegnős, elegáns. A fedetlen vállak itt is a kecsességet, nőiességet helyezik a középpontba.

A harmadik ruha a fazonján kívül szinte másban nem is hasonlít az előző kettőre. A tervező valami egyedibbel rukkolt elő azért, hogy kielégítse azok igényeit is, akik nem egy tömegtermékben szeretnének oltár elé állni. Így jött létre ez az illúziós hatású, csipkeberakásos, hosszú ujjas ruhacsoda, mely Katalin hercegné néhai esküvői ruháját idézi meg. Azonban ez a sziluett egy fokkal merészebb mellkivágással bír, vonzóbbá téve így az ara megjelenését. A kidolgozott csipkebetétek eleganciáról tanúskodnak, s mindezek harmóniájából tevődik össze a szett előkelősége. Ki ne akarna egy napra Katalin hercegné bőrébe bújni?

Kinek ajánljuk?
Bármelyik báli ruhára is essen a választásod, biztosak vagyunk benne, hogy tündökölni fogsz életed legszebb napján. Azonban azt érdemes szem előtt tartani, hogy ez a fazon főként a molett, körte- vagy vékony, fiús testalkatú arák legjobb barátja. Ám ha ilyen alakkal áldott meg a mindenható, feltétlen használd ki, azt javasoljuk!
 

Kép forrrása:  www.moniquelhuillier.com


Különös darabbal folytatjuk a kollekció bemutatását, ugyanis első ránézésre – pláne laikus szemmel – nehéz megmondani, milyen a fazonja. Olyan, mintha két különböző típusú ruhát ötvözött volna a tervező: a rövid fazonút és a báli ruhát. Kétségkívül egy igazán szokatlan ruhacsoda jött létre, ugyanakkor van benne valami bájos is. A rövid tüllfodrok lazaságot sugallnak, míg a hosszú, öblös alsószoknya a hercegnős vonalat csempészi bele a sziluettbe. Szatén felsőrésze koronázza meg az elérni kívánt hatást. Se csipke, se gyöngy, csak a szín tiszta tüll szatén anyaggal társulva. Díszítés nélkül is tökéletes a kompozíció, hiszen a tündöklés garantálva van!

Kinek ajánljuk?
Mivel nehéz meghatározni a fazonját, ezért nem könnyű megmondani azt sem, hogy kikhez passzol a leginkább. Ha álláspontot kellene foglalni, azt mondanánk, hogy a molett, fiús és körte alkatú arák voksoljanak erre a darabra, mert hangsúlyosabb a ruha báli vonala, és mint tudjuk, a báli ruha az említett alkatoknak áll a legjobban.
 

Kép forrása: www.moniquelhuillier.com


A Lady Diánát megidéző sziluettet emelnénk ki a kollekcióból. A különleges jelző szintén ráhúzható a ruha stílusára, mert nem az a megszokott menyasszonyi ruha, melyet elképzelünk lelki szemeink előtt. Ennek ellenére látunk benne potenciált, és biztosak vagyunk abban is, hogy lesz olyan ara, akinek elakad a lélegzete a darab láttán. A buggyos hosszú ujj, a garbó kialakítás, a hófehér színű anyag mind-mind Diána hercegnét jeleníti meg. A megtestesült tisztaság, ártatlanság, gyengédség. Hibátlan darab! Sellő fazonja miatt jó néhány menyasszony igényét is kielégíti. Az összhatást a képen látható módon, egy áttetsző, cicomázatlan fátyollal megkoronázhatjuk, és voilà, máris  úgy érezhetjük a királyi családhoz tartozunk.

Kinek ajánljuk?
Szabása miatt a homokóra-, alma- és a fiús, vékony alkatú menyasszonyoknak ajánlott igazán, hiszen az ő idomaikat tudja a legmegfelelőbben kiemelni.
 

Kép forrása: www.moniquelhuillier.com


Bemutatónkat egy trombita fazonú sziluettel zárnánk, melyben a Kate Middleton-hatás szintén megjelenik. Bár hosszú ujjas a ruhaköltemény, áttetsző anyagának, illetve a csipkebetéteknek köszönhetően szépséget, nőiességet és titokzatosságot áraszt. Mélyen dekoltált mellrésze a szexiségért felelős, melyet tovább emel a sokak által kedvelt szív alak. Mintázata rendkívül kreatív és bájos eleganciáról tanúskodik. Enyhén fodros alja még különlegesebbé teszi a ruha miliőjét.

Kinek ajánljuk?
Trombita alakú szoknyarésze miatt is a nem mindennapi darabok csoportjába sorolhatnánk, tudniillik a megszokott és kedvelt sellő sziluettnek egy módosított változata. Éppen ezért fontos, hogy az ara tisztában legyen a testformájával, ugyanis ez a darab a homokóra alkatú hölgyeknek áll a legmegfelelőbben. Így hát irigykedve gondolunk minden homokóra alkatú menyasszonyra, és bízunk benne, hogy számításba veszik ezt a fazon is, mikor A RUHÁT keresgélik.
Szerző: Osgyáni Blanka

A kollekció további csodaszép darabokat tartogat még, ne legyél rest megnézni ezeket is a galériánkban!


Képek forrása: www.moniquelhuillier.com , www.vogue.com

Hozzászólások