Köszönetajándék inspirációk

A köszönetajándék egy kedves gesztus a pár részéről, amikor is valami kis aprósággal viszonozzák azt, hogy a meghívott vendégek megtisztelték őket e jelenlétükkel és osztoztak örömükben.

A köszönetajándék külföldön már régi hagyomány, hazánkban is kezd elterjedni, egy mai modern, mindennel felszerelt esküvőn nem maradhat el. Nem nagy dologra kell gondolni, csupán egy kis figyelmesség, apróság, mely nagyon sokféle formában van jelen a piacon.

Ötletes ajándék

A hagyományos ajándék a cukrozott mandula, abból is öt darab, mely a szerelem, boldogság, jólét, termékenység és az egészség szimbóluma. A mandulákat többféle módon variálhatjuk, bevonhatjuk valamilyen mázzal, melyből golyókat formázva, színes cukorkába forgatva, nagyon mutatós édességet kapunk. A mandulán túl megjelentek a bonbonok, édességek, napjainkban divatos a macaron.

Édes ajándékok

Nagyon sok pár már saját készítésű terméket ad vendégeinek, ilyen lehet egy lekvár, szörp, mézeskalács, mostanában trend a sült alma is.Tehetjük őket különleges csomagolásba, ilyenek például a kis organza tasakok, de 2014-ben nagyon kedveltek lesznek a lézer segítségével kivágott mintás dobozkák

Kézzel készült ajándékok

Hasznos ajándék közül érdekes a könyvjelző, melynek visszafogott színe, formája és csomagolása igazán elegáns hatású.

Könyvjelzők

Az ajándékok nagyon széles skálán mozognak, de nagyon könnyű egy jó ötletből egyedi dolgokat varázsolni. 2014-ben nagyon kedveltek lesznek az öko esküvők, melyek minden eleme természetbarát, így az ezekhez fűződő köszönetajándékok is. Mind az alapanyaguk, mind a csomagolásuk ezt tükrözi. Igazán egyedi lehet egy saját készítésű szappan, kulcstartó, asztali dísz is, nem lesz ritka a magról ültetett növény vagy maga a mag sem, amelyet majd a vendégeknek kell gondozniuk.

Természetbarát ajándékok

Ha a költségvetés megengedi drágább dolgokkal is előrukkolhatunk, például egyedi bögrék, tányérok, díszpárnák, üvegtéglák.

Drágább megoldások

Ajándékötletek

Függetlenül attól, hogy milyen ajándékot választunk, a csomagolásnak is pont olyan egyedinek és gyönyörűnek kell lennie, hiszen ettől lesz meghitt és emlékezetes.

Különböző csomagolási formák

Képek forrása: http://blog.ywcountdown.com, http://www.weddingbells.ca, http://www.modwedding.com, www.pinterest.com