Köszönőajándék trend

Az esküvőn vendégajándékról gondoskodni már viszonylag nem új keletű dolog... Hogyan tehetjük ezt is trendi, egyedi módon? Megmutatjuk milyen kreatív, egyszerű és különleges apróságokkal lepheted meg a násznépet!

A legdivatosabb vendégajándékok egyediek, mókásak, színesek és a legtöbbször személyre szólóak, hiszen a pár személyiségét, érdeklődési körét, vagy éppen egy-egy közös emléket jelenítenek meg. Sok házasulandó dönt a DIY, azaz saját készítésű ajándékok mellett, ha van rá elég idejük, fantáziájuk - és persze türelmük -, hogy elkészítsék őket. Természetesen csak akkor ajánlott belevágni egy ilyen projektbe, ha teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban!

Tipp: Üljetek össze a koszorúslányokkal, édesanyákkal és készítsétek el Ti magatok a vendégajándékokat - egy jó társaságban könnyen születhetnek jó ötletek, és legalább egy kicsit összehangolódik a "csapat"!
 

Íme, néhány hagyományos megoldás modern köntösben és egy-két újdonság a tengerentúlról:

Színes cukorkák, édességek minden mennyiségben

Tölcsérben, muszlin zacskóban, papírtasakban vagy hímzett szütyőben, fiolában, csatos üvegcsékben, vagy éppen befőttesüvegben... A lehetőségeknek csupán a fantáziátok szab határt! Legyetek kreatívak, gondolkodjatok színesben, használjatok bátran gyöngyöket, színes festéket, csipkét, fonalat, stb…

 

Instagram őrület

Az Instagram, közösségi média őrülete bizony betört az esküvők világába is! Amerikában egyre több pár dönt úgy, hogy kedvenc insta képeikkel díszített macaronokkal, mályvacukorral, aprócska fotókönyvvel lepik meg vendégeiket. Ezek a felvételek lehetnek selfie-k, de egy emlékezetes helyszínen, kedvenc háziállattal, barátokkal készített fotó is.
 

Furcsa figurák, állati ötletek

Tematikus esküvőkön nem ritka, hogy kis figurákba ültetett zöld növényekkel lepik meg a vendégsereget. Általában sivatagi, pozsgás és zöld növénykéket szoktak választani, melyek viszonylag olcsók és mutatósak. Figurák tekintetében azonban jöhet minden, "mi szem szájnak ingere": mesefigurák, dinoszauroszok, törpék, de trendinek számítanak manapság az egyszerűbb kis cserepek, üvegcsék és fából faragott tartók is.

Tipp: Ezek akár az esküvői vacsoraasztalon is jól mutathatnak – így egy-egy ilyen apróság asztaldíszként és vendégajándékként is funkcionálhat, melyet később hazavihet a násznép!
 

USB pendrive

Újdonságnak számítanak még a különleges alakú pendrive-ok, melyekkel akár a meghívottakat is meglephetitek. Kápráztassátok el őket kedvenc számaitokkal, filmjeitekkel vagy saját készítésű videóval, képüzenetekkel, melyeket hordozható, USB pendrive-re másoltok. Választhattok standard modellt, melyet a Ti neveitek (és az esküvő dátuma) díszít, illetve vannak olyan mókás variációk is, melyek nosztalgikus, humoros hangulatot árasztanak.
 

Emoji süti - többet ér, ezer szónál

Ezek az apró, digitális képek mára életünk és mindennapjaink részévé váltak, melyeket számtalanszor használunk érzéseink, hangulatunk kifejezésére. Miért ne lehetnének ezek is az esküvőnk részei - például apró sütemények, macaronok formájában.

Tipp: Akár be is csomagolhatod őket és elhelyezheted az asztalon, kis kártyával ellátva pedig még ültető kártyaként is funkcionálhatnak!

Íme, néhány kedvencünk:

Ajándékozz házi készítésű lekvárt, fűszereket vagy italokat!

Ha van hozzá kedved és egy csipetnyi főzőtudományod, akkor akár saját készítésű dzsemmel, limonádéval, ajakápolóval, olajjal vagy fűszersóval is megajándékozhatod szeretteidet! Egy csinos üvegcsében, tégelyben vagy kisebb befőttesüvegben, szép címkével ellátva nagyszerű vendégajándékok lehetnek, ezek a mindennapinak tűnő dolgok is!

Tipp: Mivel Te magad fáradozol vele, talán még sokkal többre is értékeli majd a násznép, mint a készen kapható édességeket, dísztárgyakat!
 

Ínycsiklandó lekvárok és italok

Különleges fűszerek és teák

Cuki, színes, izgalmas... írószerek?

Igen, jól látod: írószerek! Hagyományos cukorkák helyett miért ne ajándékozhatnád meg rokonaidat, barátaidat egyedi gemkapcsokkal, radírokkal, ceruzákkal, tollakkal, üzenő kártyákkal, cuki post it cédulákkal?

Tipp: Ezekkel arra is ösztönözheted a vendégeket, hogy hagyjanak üzenetet számotokra a Nap végén, a vendégkönyvben, stb.

Egy kis inspiráció:

Még több különleges, trendi vendégajándék inspirációért kattints a galéria címére!

Képek forrása: http://blog.ywcountdown.com, http://www.weddingbells.ca, http://www.modwedding.com, Pinterest.com