Ian Stuart kollekció 2019

Ian Stuart kollekció 2019

A tervező 2019-es tavaszi kollekcióját a nőiesség, az apró részletek, a szatén anyag, a csillogás és a húzott kivitelezés uralja. Abszolút előkelőség árad az összeállításból, mellyel oly sok ara igényeit elégíti ki Ian Stuart. A Folie Frocks névre keresztelt repertoár megannyi csodaszép darabot foglal magában, melyből párat kiemelünk és részletesen ismertetünk Veletek.

Egy ártatlan miliővel rendelkező ruhakölteménnyel indítjuk a kollekció bemutatását.

A Bambi néven piacra dobott ruhacsoda igazán különleges, hiszen hossza nem mindennapinak számít. A ruha formáját az ’50-es évek divatja inspirálta. Minden, mi a korszakot jellemzi, jelen van a ruhában: visszafogottság, ártatlan nőiesség, lezser elegancia. Szatén szoknyája képviseli az előkelő, elegáns jelleget, melyet a csipke megerősít. Szoknyarészének kialakítása azonkívül, hogy az ’50-es évek hangulatát idézi meg, megmutatja az ara formás lábait, így adva egy vonzóbb, szexisebb összhatást, ugyanakkor enyhe báli fazon szerűsége szintén eleganciát sugall. Felsőrészének kidolgozottságában rejlik csak igazán a bája. Fémes jellegű, hímzett csipkebetétekkel és illúziós hatású anyaggal kombinálta a tervező a szatén anyagot, ezáltal elérve az egyedi hatást. Csónak nyaka az idei év szenzációjának ható Meghan-effektet idézi meg, mellyel némi királynői miliőt is belecsempészett a tervező a sziluett összképébe.

Fazonjából adódóan szerencsés választás minden olyan menyasszonynak, aki fiús vagy homokóra alkattal rendelkezik, illetve a magas aráknak ajánlott darab.

Klasszikusabb vonallal folytatjuk a kollekció ismertetését.

Klasszikus A-vonalú szépség, melynek letisztultságában, enyhe díszítettségében rejlik a nagyszerűsége. A légies könnyedséget árasztó sziluett a nőiesség megtestesült szimbólumaként van jelen az összeállításban. Ugyancsak az 1950-es évek hangulatát hozza el a tervező ezzel a ruhakölteménnyel, ám itt inkább az előkelő partik, bálok érzését adja át a szoknyarész stílusával, nem pedig a hétköznapi miliőt, mint előzőleg. Tüllből készült szoknyája amellett, hogy egy angyal képét láttatja viselőjében, romantikus benyomást is kelt a csodálóiban. Felsőrészének kidolgozottsága töri meg a ruha letisztult jellegét. Húzott kialakítása és a gyöngydíszei, melyek rendezetlen mivoltában rejlik bájos jellege, tündöklést kölcsönző hatása. A díszek átgyűrűznek a szoknyarész tetejére is, összekötve így a két stílust, s kialakítva a harmonikus összhatást. Szív alakú dekoltázsa megannyi ara szívét ejti rabul, hiszen egyértelműen a szerelemre, az örökkön-örökére asszociálunk általa.

Szerencsés a ruhacsoda szabása, hiszen az A-vonal szinte minden alakon jól mutat. Legfőképpen a homokóra-, körte-, fiús és a molett alkatú menyasszonyoknak is előnyös.

Abszolút nőies és elegáns ruhacsodával rukkolt elő a tervező, mely a kedvelt sellőfazonnal rendelkezik, elérve így egy nagyobb menyasszonyi kört. A ruha kidolgozott részleteiben rejlik a bája, mellyel nem csak az arát, de a násznép apraja-nagyját is lenyűgözi. Szintén romantikus benyomást kelt a miliő, mely kiegészül a hátoldal egyedi kialakításának köszönhető vonzó, szexi hatással. Felsőrészének kidolgozott részletei jószerivel uralják az egész ruhát – nem is csoda, hiszen az a rengeteg apró és fényes csipke vonzza a tekinteteket. Szív alakú dekoltázsa a romantikát erősíti tovább a ruha miliőjében, ugyanakkor nőiessé is teszi viselője megjelenését. Szabása kellően kiemeli a menyasszony alakját, mellyel ugyancsak el tudja kápráztatni a násznépet. A szoknyarész ritkábban díszített, mellyel tökéletes kontrasztot alakított ki a tervező, és abszolút sajátos vonással ruházta fel a sziluettet. Fűzős háta egyrészt szexualitást áraszt, másrészt a régi idők báli ruháinak érzését kelti viselőjében. Rózsaszín színe a különlegességét sugallja.

Fazonja miatt igen szerethető ruhacsoda, hiszen sok menyasszony preferálja ezt a szabást. Azok, akik homokóra-, alma- vagy fiús alakkal rendelkeznek, szerencsés helyzetben vannak, mert nekik kimondottan előnyösen áll ez a modell.

A következő két ruhaköltemény a szokatlan szekciót képviselik a kollekcióban, melytől igen egyedivé válnak.


Szemet kápráztató ruhakölteménnyel állt elő a tervező, melyhez foghatóval ritkán találkozunk. Maga a megtestesült előkelőség, tündöklés és dívaság. Rendkívüli a ruha miliője, és csodálatra méltó a tervező fantáziája is. Ugyancsak egy sellőfazonnal állunk szemben, de az egyértelműen kijelenthető, hogy teljesen más az összhatása, mint az előzőnek. Az anyag, melyet a tervező felhasznált ennél a ruhánál, az a selyem, mely önmagában is az elegancia képviselője. A ruha különleges színe a királyi palota hangulatát idézi meg, s egészíti ki ezáltal a selyem alapvető hatását. Swarovski kristályokkal kirakott felsőrésze még kifinomultabb kontextusba helyezi a sziluett miliőjét. Mintázata és szív alakú dekoltázsa nőiességet és romantikát sugall, melyet a hátoldal fűzős kialakítása és szép masnija koronáz meg. Tökéletesen kihangsúlyozza a menyasszony alakját, idomait, mellyel garantáltan elbűvöli a násznép apraja-nagyját.

Valljuk be, minden nő olyan, mint egy kis szarka: mindent imád, ami csillog. Ennél a ruhánál ragyogóbb gyöngyszemmel ritkán lehet találkozni, ezért reméljük sokatoknak esik erre a választása. Pláne azoknak az aráknak, akik homokóra-, alma- vagy fiús alakkal bírnak, hiszen nekik előnyös igazán ez a fazon!

A 2018-as évet a flamingómánia uralta, ez kimondatlan tény. Ennek apropóján álmodta meg a tervező a következő sziluettet, melyet a Flamingo Flair névvel ruházott fel.


Különc ruhacsodának számít, ez abszolút igaz, ugyanakkor melyik ara ne szeretne élete legszebb napján emlékezetes ruhában oltár elé állni? Őket vette célba a tervező, mikor megtervezte ezt a ruhakölteményt. Szoknyájából adódóan egy flamingót láttat a viselője személyében, melynek legfőbb jellemzője a kecsesség és egyediség – egyedi, hiszen rózsaszín külleme miatt a szokatlan kategóriában helyezkedik el. Egyszerűen nem tudjuk levenni a szemünket a toll hatású, taft és tüll keverékéből megszületett alsórészről, mely a szintén közkedvelt ombréban kivitelezett, rózsaszín színnel rendelkezik. Ugyanakkor a felsőrésze mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen ugyancsak Swarovski kövekkel van gazdagon díszítve, mellyel a kellő tündöklést biztosította a tervező a menyasszonynak. Szív alakú dekoltázsa romantikát visz a sziluettbe, miközben nőiessé és vonzóvá is teszi az ara megjelenését.

Szabását illetően inkább a báli típusra hajaz, így a molett-, körte- és fiús testalkatú menyasszonyoknak ajánljuk igazán.

A kollekció érdekessége, hogy a tervező külön színpalettát adott meg a különböző darabokhoz, mellyel még inkább belopta magát a menyasszonyok szívébe, hiszen ahány ara, annyi igény és vágy. Ezzel a húzásával pedig garantálja azt, hogy mindenki kénye-kedvére megtalálja magának a tökéletes ruhát!

Galériánkban megtekinthetitek a repertoár további darabjait.


képek forrása: www.ianstuart-bride.com

Hozzászólások