Dekorációs trend megjelenése a 2019-es esküvőkön

Dekorációs trend megjelenése a 2019-es esküvőkön

Minden évnek megvan a maga trendje, mely fontos lehet azok számára, akik figyelemmel kísérik az aktualitásokat, legyen ez a hétköznapokra vonatkozó vagy alkalmi divatvilág újdonsága. Az esküvők világában is megjelenik évről évre valami új, melyet minden trendkövető menyasszonynak érdemes figyelembe vennie. 2019-es esküvői dekor trendet a fémes részletek, fényáradat, pasztellszínek és anyagok terén főként a bársony uralja.

Dekoráció mint virágoskert

A virág sose megy ki a divatból, hiszen a természet egy olyan szimbóluma, mely maga a megtestesült gyengédség, szelídség, de mindenekelőtt a szépséget képviseli. Tökéletes kiegészítője egyaránt a mindennapoknak és ünnepeknek.

2019-ben ismét fénykorát élik a virágos boltívek, az úgynevezett boldogságkapuk, melyek telis-tele vannak tűzdelve szebbnél szebb virágcsodákkal. Főként a dáliák lesznek a keresettek, ugyanis széles színválasztékkal bírnak és megannyi rétegből tevődnek össze, melyek különlegessé teszik az összhatást.
 


Ugyanakkor a függő virágos dekorációk is népszerűek lesznek, hiszen egyrészt praktikus dísznek bizonyulnak, mivel nem foglalnak sok helyet például az asztalon, másrészt rendkívül fel tudják dobni a helyszín miliőjét, naturális hangulatot keltve és elkápráztatva a násznépet.
 

Kép forrása: Helenliskphotography.co.uk


Csempészd bele a természet szépségét az esküvői dekorba is!

A virágokon kívül másképp is megjelenhet némi natúr részlet a dizájnban, mely főként a rusztikus stíluson keresztül vagy a vintage terebélyes világán át játszhat szerepet életünk legszebb napján. Bár tény, hogy a vintage pár éve erősen bekebelezte az esküvői divatot is, mégis – mint minden –visszatér, hogy néhány menyegzőt ismét elkalauzoljon egy bámulatos univerzumba.
 


Fémes részletek

A réz- és bronzszínek az egyik legmeghatározóbb árnyalatok lesznek az esküvői dekorációs világban. A réz melegsége kellemes, nyugodt atmoszférát teremt mindenki számára, miközben a bronz vizuálisan elmossa a határokat a jelen és a múlt között, és megadja a kellő ragyogást elsősorban az ifjú párnak, ugyanakkor a szertartás- és lakodalomhelyszínnek szintén.
 


Elegáns bársony szövet

Bársony elemek felhasználásával egy kellemes, meleg, lakályos és akár komfortos miliőjű helyszíndekort tudunk varázsolni a nagy napra. A bársony szépsége, hogy rengetegféleképpen kombinálható kelme. Jó ötlet, ha mind az asztalokat, mind az ablakpárkányokat feldobjuk különböző méretű könyvekkel, melyek fedele bársony anyagból készült. Továbbá az asztalokat bársonyterítőkkel dekorálhatjuk, melyekre vintage stílusú étkészletet helyezhetünk el, növelve így az összhatást. Ám amennyiben fényűzőbb menyegzőre vágyunk, használjunk bársonyfüggönyöket, hisz mint tudjuk a bársony mindenekelőtt elegáns vonással bír.
 

Kép forrása: Weddingchicks.com


Színvilág

A már említett pasztell árnyalatokon kívül a mély színek is helyt kaptak az idei esküvői trendben. A burgundi, lila és tintakék színkombinációk már a koszorús-, örömanya- és vőlegénytrendekben is feltűntek, ezek kiegészüléseként képviseltetik magukat a dekorációkban is. Ezek az úgynevezett mély színek szinte tökéletesen passzolnak egy-egy halványabb árnyalathoz, megteremtve így a kívánt harmóniát.
 


Fénykoszorú

Szinte nincs annál foghatóbb, ha egy helyszínt fények borítanak be, mert vitathatatlanul szeretjük, ami fénylik és ragyog. Oly sok ara álmodik arról, hogy egyszer hasonló környezetben mondja ki a boldogító igent – 2019-ben ez már nem csak álom lesz! A hétköznapokat is a led-fények uralják, miért ne lehetne belecsempészni mindezt a nagy nap dekorjába is? Megannyi ötlet kering az interneten csodaszép és abszolút egyedi jegyes fotókról, világító fadíszekről, tündöklő vacsora asztalokról. Ne legyél unalmas és dobd fel a nagy napot fénnyel!
 

Kép forrása: Elegantweddinginvites.com


Kreatív ötletek

2019-ben trendi lesz, ha az esküvődnek van témája. Több szempontból előnyös, ha egy adott témát választasz a nagy napnak, hiszen ez alapján megalkothatod a tökéletes dekorációt, ahol gyakorta a téma magával hozza a dekor milyenségét. Meghatározhatja a téma akár a vendégek öltözékét is, melynek köszönhetően csodás és egyedi képek készülhetnek a menyegzőről.
 


A násznépet könnyedén le tudod venni a lábáról, ha az ültető kártyákba valami különlegességet csempészel: lehet ez akár egy kedves névre szóló dolog, különleges karton alapú kártya, rusztikus pezsgős dugóba barkácsolt nevek – ebben határ a csillagos ég!
 

Kép forrása: Weddingchicks.com


Galériánk megannyi inspirációs képet tartogat még Számotokra, kár lenne kihagyni!


A dekoráció galériákban számos öteletet találsz, nézz szét az inspirációs képek között!


Képek forrása: www.hu.pinterest.com, www.stylemepretty.com, www.helenliskphotography.co.uk, www.designlisticle.com, www.intimateweddings.com, www.ruffledblog.com, www.modwedding.com,www.weddingchicks.com, www.elegantweddinginvites.com, www.zazzle.com

Hozzászólások