Jenny Packham kollekció 2019

Jenny Packham kollekció 2019

Catwalk névre keresztelt kollekció egy szülinapi összeállításként van jelen az idei menyasszonyi ruharepertoárban, hiszen 30 éve színesítik az esküvői divatipart. Minden megtalálható idén, mi szem-szájnak ingere: elegánstól a teljes ruhát bearanyozó csillogásig. Ízelítő gyanánt tekintsétek meg az alábbi kisfilmet a showról.

Mindenki ismeri azt az esküvői babonát, miszerint a menyasszony birtokában kell lennie valami réginek, valami újnak, valami kölcsönkértnek és valami kéknek, melyeket leginkább a kiegészítőkben tudnak kivitelezni.

Kép forrása: Vogue.com

A tervező ezt a babonát tartotta szem előtt, mikor megálmodta ezt a kékben pompázó ruhacsodát. Alapvetően egy klasszikus darabbal állunk szemben, melynek nem mindennapi színe határozza meg leginkább az összhatást. Ha a kék színtől elvonatkoztatunk, akkor észrevesszük, hogy a sziluett egy istennőt láttat az ara személyében, mely mindenekelőtt a szabásának köszönhető. Felsőrésze visszafogottságot és előkelőséget tükröz, melyet a tervező enyhén mélyen dekoltált, V-alakú kivágással varázsolt nőiesebbé. A vonzó külső elérése érdekében húzott felsővel álmodta meg a tervező ezt a ruhacsodát, mellyel kihangsúlyozza viselője idomait. A rövid ruhaujjak hétköznapibb érzést keltenek, melytől a menyasszony kényelmesnek érzi viseletét. A mell alatt kezdődő szoknya nagyon csinos tud lenni annak ellenére, hogy az alakot nem emeli ki. Mégis sokan preferálják ezt a fazont, mert egyrészt légiességet, másrészt lezserséget áraszt, miközben abszolút sikkes benyomást kelt. A szoknyarész földig érő hossza szintén az istennői miliőt erősíti, ugyanakkor ennek is köszönhető az esküvői ruha jellege.

Szabását tekintve egyértelműen A-vonalú, mely jól mutathat a körte-, molett-, fiús és a homokóra alakon. A vékony öv, mely elválasztja a felső- és alsórészt, tökéletesen ki tudja hangsúlyozni például a várandós arák pocakját – így nekik is bátran ajánljuk ezt a modellt!

A légies könnyedség terén maradva a következő ruhakölteménnyel folytatjuk a bemutatónkat.

Kép forrása: Vogue.com

Rendkívül különleges darabbal rukkolt elő a tervező, melynek hófehér színe hagyományőrzőnek számít – ellentétben az előzővel. Ugyanakkor a kivitelezést a szokatlanság fogalma lengi körül. Nem túl sűrűn választják a tervezők a nyakbakötős fazont, pedig igazán nőies, és vonzó hatást tud kölcsönözni viselőjének. Ennél a modellnél a nőiességen van a hangsúly, hiszen a nyakba akasztós rész enyhén kivágott, mellyel láttatni engedi az ara dekoltázsát, ezáltal szexi benyomást kelt – de szigorúan csak az ízlésesség határain belül. A ruha érdekessége, hogy az alapdarab egy szív alakú mellkivágással rendelkező,  A-vonalú ruha, melyet egy áttetsző anyag tesz titokzatosabbá és szexivé. Ez az illúziós anyag a felsőrészen jelenik meg a legszembetűnőbben, hiszen a nyakbakötős rész egy az egyben ebből az anyagból készült, melyet néhány apró csillaggal díszítettek. Alsórésze kicsit klasszikusabb vonásokkal bír, mellyel tökéletesen kiegészíti a felsőrész díszesebb jellegét. A szoknya miatt egy légiesen könnyed angyalt láthatunk lelki szemeink előtt, mellyel megalapozza az ara bájosság megjelenését.

Fazonja miatt tökéletes választás minden homokóra-, körte és fiús testalkattal rendelkező menyasszony számára. A csillagdíszek miatt jól passzol egy éjszakai szertartáshoz a csillagos égbolt alatt.

Azon arák figyelmébe ajánljuk a következő modellt, kik szeretnék megőrizni a hagyományokat, ám szívesen viselnének valami szemet kápráztató ruhacsodát is.

Kép forrása: Vogue.com

Ez a ruhaköltemény gyakorlatilag két részből tevődik össze: az alapruhából és a csillogó palástból. Szeretjük a 2in1-ben típusú sziluetteket, hiszen mindenki szeret változatos lenni, miért pont a menyasszony ne legyen az élete legfontosabb napján? Mindezek tudatában első ránézésre is sikeres ez a ruha, igaz, Hölgyek? Ám, ha részleteiben nézzük, akkor rájövünk, hogy még több káprázatos vonással rendelkezik, mint ahogy az elsőre tűnik. Az alapdarab egy klasszikus egyenes szabású ruha, mely spagettipánttal bír, megalapozva ezáltal a fiatalos megjelenést. Hófehér színben pompázik, melyet megkoronáz az alakot kiemelő tulajdonsága, melynek köszönhetően válik igazán nőiessé a ruhacsoda. Szabásának van némi karcsúsító jellege, ekképpen ejti rabul oly sok ara szívét a tervező. Szerencsés döntés volt, hogy az alapdarabot cicomázatlanul tárja elénk a tervező, hiszen a palást miliője teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re az összhatásnál. A palást illúziós anyagból készült, mellyel sejtelmessé válik viselője megjelenése. Az áttetsző kelmét ragyogóbbnál ragyogóbb flitterekkel és csillagdíszekkel varázsolta a tervező elbűvölőbbé, megadva így az arának a kellő tündöklést.

Egyenes szabása miatt főként az alma- és homokóra alkatú menyasszonyoknak ajánljuk. Mivel a ruhaköltemény kombinálható a levehető palást miatt, ezért igen kedveltté válik majd az arák körében, ebben biztosak vagyunk.

Végső soron egy nem mindennapi, de mérhetetlenül egyedi összeállítással zárjuk beszámolónkat.

A Meghan-effekt mellett idén népszerű fazonként jelenik meg a tervezők kollekcióiban az úgynevezett kezeslábas vagy más néven overall. Nemcsak a menyasszonyi ruhaiparban számít szenzációnak, hanem a hétköznapi divatiparban is egyre többféle kivitelezésben találkozhatunk ilyen szettekkel. Nagyon szerencsés fazon, hiszen a megfelelő méret kiválasztása révén szinte bárkinek jól állhat. Ezt a trendet követte Jenny Packham is, mikor megtervezte ezt a sziluettet. Az alapdarab egy fehér, ugyanakkor némileg áttetsző anyagú, flitterekkel kirakott overall, mely tündöklést biztosít viselőjének. Felsőrésze nem túlzottan merész V-alakú dekoltázzsal, melynek sajátos jellege a dupla anyag. A felső kialakításánál azt a technikát használták, mikor két anyagot csúsztatva egymásra helyeznek, ezáltal jön létre a szép V-kivágás és jelen esetben a dupla ív. Ezt az önmagában egyedi megtervezést koronázza meg a vékony, ezüstgyöngyös öv, mely kihangsúlyozza az ara derekát. A tervező mindezt egy kabátkával tette még káprázatosabbá, melyben némi humor is felfedezhető, ugyanakkor az esküvői motívumokkal megtartotta a házasság szentségét. Mindezt egyben nézve az ara személyében Elvist látjuk női kivitelezésben.

Mivel a kezeslábasnál nincs kikötve, hogy kinek áll jól, s kinek nem, ezért bátran ajánljuk minden olyan menyasszonynak, aki el tudja képzelni magát ilyen fazonban az oltár előtt. Elvis Presley rajongóknak erősen ajánlott ez a szett!

A repertoár rejteget még néhány csodaszép ruhacsodát, melyeket érdemes megtekinteni. Galériánkban erre lehetőségetek is van. Kellemes nézelődést!


képek forrása: www.vogue.com

Hozzászólások