Amsale kollekció 2019

Amsale kollekció 2019

A 2019-es tavaszi kollekció hangulata szimpla és elegáns vonalat képvisel, mely a rövid fazonoktól kezdve a spagetti pántos báli ruhákig jelen van. Könnyed és előkelő miliővel rendelkező sziluettek töltik meg az idei repertoárt, melyek közös tulajdonsága abszolút a visszafogott díszítettség. Azt a bizonyos „az egyszerű, néha több” struktúrát követik.

A kollekció szembetűnő darabjait válogattuk Nektek össze, melyekről most részletesen be is számolunk.
 


Könnyed sziluettel indítjuk a bemutatást, mely magában hordozza az elegancia összes vonását. Egy nagyon egyszerű és alapjában véve hétköznapi darabnak mondható modellel rukkolt elő a tervező, melyben mégis van valami, amitől különlegesnek és teljes mértékben esküvői ruhának nevezhető. A testhez simuló fazont igencsak preferálják a menyasszonyok, hiszen az alakjukat kiemeli – az alakjukat, melyek akár hónapokon át tartó küzdelem eredményei is lehetnek, így magától értetődő, hogy meg akarják mutatni a násznép apraja-nagyjának. Felsőrésze magasan záródó nyakkialakítással rendelkezik, mely titokzatosságot és visszafogottságot tükröz, amitől igen kedvessé válik számunkra a ruha. Ugyanakkor némi nőiességet is belecsempészett a tervező a felsőrész kivitelezésébe, mégpedig azáltal, hogy az ujjatlan megjelenést lekerekített szélekkel koronázta meg. Ezzel és az egész miliőjével a ruhacsoda kifinomult nőiességet áraszt. Szoknyáját hosszabb uszállyal tette még káprázatosabbá, mellyel az előkelő hatást biztosította mind a ruhának, mind viselőjének. És hogy mégis mi adja a menyasszonyi ruha jellegét? Egyértelműen a hófehér színe és a földig érő hossza – kell ennél több a nagy napon?

Egyenes szabásának köszönhetően, melynek fő feladata az idomok kihangsúlyozása, az alma- és homokóra alkatú arákon mutathat előnyösen.

Az A-vonalú ruhák koronázatlan királynőjével folytatjuk az ismertetést.
 


Kirívó, mégis az ízlésesség határain belül marad. Első ránézésre is elragadó a ruha, de ha részleteiben nézzük, még inkább beleszeretünk, ez garantált! Felsőrészét tekintve abszolút szexi és vonzó külsőt kölcsönöz viselőjének, gyakorlatilag dívát csinál az arából. Mindez köszönhető a mély, V-alakú dekoltázsnak, a díszítésnek és a spagetti pántok miatti fedetlen vállaknak. Ugyanakkor az ezüstös gyöngyszerű díszek kifinomultságot és előkelőséget visznek a sziluettbe, miközben egyértelműen csajos hatást eredményeznek – hiszen mint tudjuk, a nők kicsit olyanok, mint a szarkák, imádnak mindent, mi csillog. A felső- és alsórészt egy gyönyörű és ragyogó övvel választotta el a tervező, ugyanakkor a két rész különlegességén keresztül mégis harmonizálnak. Szoknyája maga a megtestesült könnyedség, légiesség, és vitathatatlanul bohém vonásokkal van felruházva. Fokozatos jellege szokatlannak számít, ám ezzel a pofonegyszerű részlettel még egyedibbé tette a tervező az összhatást.

Mint már említettük, A-vonalban álmodta meg a tervező ezt a ruhacsodát, mellyel igen széles körben elérte az arákat. Tudniillik ez egy eléggé kedvelt fazonnak számít, mivel szinte minden alakon jól mutat, többek között a homokóra-, körte-, fiús alakkal rendelkező menyasszonyokon.

A masnik szerelmeseinek kedveskedünk az alábbi ruhakölteménnyel.
 


Rendkívül letisztult és egyszerű esküvői ruhával állt elő a tervező, melynek alaptulajdonsága jellemző a kollekció egészére. Törtfehér színe sajátosabbá teszi a ruhát, elnyerve így azok tetszését is, akik nem feltétlen csillogó díszekkel szeretnének kitűnni a tömegből, hanem inkább egy érdekesebb színnel. Ugyancsak egy testhez simuló darabbal állunk szemben, ugyanakkor ez a modell másképpen emeli ki a menyasszony alakját. Itt a karcsúsító hatás végig kíséri viselője alakját, mellyel kivétel nélkül odavonzza a tekinteteket. Lekerekített dekoltázsa visszafogott és kifinomult benyomást kelt, melyet a mell- és derékrészen megjelenő vastag öv koronáz meg. Ezen övek érdekessége az, hogy a ruha hátulján két masniban összpontosulnak, mellyel bohémmá, kedvessé és nem mindennapivá teszik ezt a modellt. A masnidíszek különböző méretűek, melynek köszönhetően a kettő közötti részen látni lehet az ara szép hátát, s ezzel máris csipetnyi szexualitást csempészett a tervező az összhatásba. A harmonikus összképet egy uszállyal tették még előkelőbbé.

Szintén egyenes szabású ruhacsodával rukkolt elő a tervező, ezért ugyanazok a szabályok vonatkoznak erre is, mint a már említett másik ruhánál. Vagyis jól mutathat a homokóra- és alma alkatú arákon.

Elérkeztünk az általunk kiválasztott darabok utolsó modelljéhez.
 


A báli ruha fazon, mely idén még tipikusabbá vált köszönhetően a hercegi esküvőnek. A tervező a Meghan-effektet felhasználva álmodta meg ezt a sziluettet – mint idén oly sok tervező. Alapvetően egy klasszikus ruhakölteményről van szó, mely a báli típusú ruhákhoz illően hatalmas szoknyával rendelkezik, megmutatva így a ruha báját. Ezt a bájos jelleget vitte tovább a tervező, mégpedig úgy, hogy lekerekített dekoltázzsal tervezte meg a felsőrészt, kifinomultabb miliőt adva ezáltal az összhatásnak. A mellkialakítást egy csipke alapú csónak nyakkal tette még különlegesebbé, mellyel egyértelműen Megán hercegné stílusába kívánta belevonni viselőjét. A csipkeberakás mivolta is sajátos, hiszen virág alakban ölelik át a menyasszony mellkasát, vállát. Az áttetsző csipke titokzatosságot sugall, melyet egyébként részben a lekerekített mellkialakítás is megerősít. Díszítetlen szoknyáját egy hosszabb uszállyal varázsolta még feltűnőbbé a tervező. A részletek harmonizálásából született meg ez az elbűvölő sziluett, mely egyszerre előkelő és nőies, mégis hercegnősen bájos hatást kelt viselőjében és csodálóiban egyaránt.

Fazonját illetően tökéletesen állhat minden körte- és fiús testalkatú arának. Garantált a siker, amennyiben erre esik a választás.
Szerző: Osgyáni Blanka

A tavaszi repertoár megannyi ruhacsodát tartogat még számunkra, melyeket kár lenne kihagyni. Galériánkban szemügyre is vehetitek mindet.

Képek forrása: www.brides.com , www.vogue.com , www.hu.pinterest.com

Hozzászólások