Justin Alexander kollekció 2019

Justin Alexander kollekció 2019

A végletek uralják Justin Alexander 2019-es tavaszi kollekcióját. A hófehér miliőben pompázó összeállítás megannyi csodaszép darabot rejt, többek között geometriai mintázatút, tüll rengeteget, letisztult jellegűt és klasszikusan csillogót, melyek szinte az összes fazon típusban felbukkannak. Abszolút szerethető repertoár, melyből biztos, hogy minden ara kedvére talál magának ruhát. 

Klasszikusabb vonallal indítjuk a kollekció bemutatását. Klasszikus, mégis különleges.
 


A hagyományos miliőt teljes mértékben a hófehér felsőrész idézi meg, melyet megbolondít és gyakorlatilag kimozdít a tengelyéből a tüll trombitarész. Alapvetően egy egyszerű darabról beszélhetnénk, ha nem lenne a különleges alsórész. Ugyanis, ha jobban szemügyre vesszük ezt a modellt, akkor észrevehetjük, hogy olyan a ruha egésze, mint egy rövid sziluett, melyhez hozzávarrtak egy trombita alakú tüllrengeteget – ebben rejlik igazán a sajátossága. A felsőrész stílusa abszolút lezserséget áraszt, zárt jellege pedig titokzatosságot visz az összhatásba. Nem emeli ki viselője alakját, mégis nőies darab. A trombita alakú alsószoknya enyhe mintázata tovább emeli a ruhaköltemény jellegzetességét, rabul ejtve ezáltal oly sok ara szívét.

A trombita fazon már önmagában is egy kivételes benyomást eredményez, hiszen nem mindennapiságában rejlik a bája. Mivel elég kényes fazon, ezért főként a homokóra alakú menyasszonyokon mutat a legelőnyösebben, de mint tudjuk, ahány ara, annyi alkat, így felpróbálás nélkül ne tessék elvetetni ezt a modellt sem.

A letisztultság tengerén maradva tovább hajózunk az alábbi darabbal.
 


Hasonló ruhacsodáról van szó, még akkor is, ha ez először szembe sem tűnik. Alapos megfigyelés után, érzékelhetjük, hogy a palástszerű rész alatt egy önálló sziluett bujkál. Egy klasszikus, egyenes vonalú, hófehér modell képében jelenik meg az alapdarab, melyet csupán kiegészít a felső, köpönyegszerű réteg. Már megtanultuk, hogy az egyenes szabás alapvetően eleganciát sugall, ezt a tulajdonságot ennél a ruhakölteménynél az összkép letisztultsága, dísztelensége koronázza meg. Ugyanakkor az elegáns miliőn kívül a ruha rendelkezik egyéb közkedvelt vonással is: az elöl pompázó hasíték gyönyörűen kiemeli az ara formás lábait, szexi hatást kölcsönözve ezáltal viselőjének. Ezt az alaphatást emeli az egekbe a felső réteg, mely valamelyest más kontextusba is helyezi a ruha hatását. Különleges, ahogyan a palástnak van egy felsőszerű része, mely átöleli az alapdarab szív alakú dekoltázsát, nyakrészenek kialakítása kihangsúlyozza a menyasszony szép vállait, rövid kialakítása pedig sejtelmesen láttatni engedi az alapruha többi részét. A köpönyeg hosszú mivolta előkelőséget visz a sziluettbe, s mindezek harmóniájából alakul ki a ruha sajátos összhatása.

Az alapdarab egyenes szabásának köszönhetően bátran ajánljuk minden homokóra- és alma alkatú menyasszonynak, hiszen az ő idomaikat tudja a legszebben és legmegfelelőbben kihangsúlyozni. A köpönyegszerű réteg abszolút Piroskát láttatja lelki szemeink előtt, így kültéri, erdei szertartáshoz is tökéletesen passzol.

Továbbra is klasszikus, ugyanakkor némi különlegesebb részlettel megálmodott ruhakölteménnyel folytatjuk a kollekció ismertetését.
 


Az istennők tipikus sziluettje. Bámulatos, miképp fogta meg a tervező ezt a miliőt és csempészte bele szinte tökéletesen ebbe a ruhakölteménybe.  A választóvonalat képviseli a klasszikus és a különleges mentén. Klasszikus, hiszen hófehér színe, egyenes szabása, enyhe mintázata ezt a benyomást kelti, ugyanakkor különleges is, mivel hasítékkal kombinált szoknyarésszel és kivételes pántkialakítással rendelkezik. Mindezek összjátékából alakult ki ez a harmonikus és istennőkhöz méltó jelleg. A féloldalas váll, pánt abszolút sajátos vonással bír, melyet kiegészít a mély, szív alakú dekoltázs. Ennek és a felskiccelésnek köszönhetően abszolút szexinek hat a ruha, vonzóvá és igen nőiesség téve így viselőjét.Mintázata előkelőséget áraszt, az anyag  húzottsága követi az ara idomait, kiemelve így formás alakját. Keskeny, szintén hófehér színben pompázó öve hangsúlyozza viselőjének karcsú derekát. Hosszabb uszálya tovább erősíti a ruha elegáns, előkelő jellegét.

Egyenes fazonját illetően előnyös lehet minden olyan menyasszonynak, aki alma- vagy homokóra alkattal rendelkezik. Garantált a sikere annak, akinek erre a modellre esik a választása!

Elhagyva a hagyományos jelleget, áttérnünk a kollekció igen kreatív és szokatlan módon megálmodott darabjaira.
 


Első ránézésre semmi közös nincs a két ruhacsodában – leszámítva a geometriai formákat. Hatalmas fantázia jellemzi a tervezőt, hiszen nem sokaknak jut eszébe ilyen jellegű elemekkel tarkítani egy esküvői ruhát.

Az első modell rövid fazonú, mellyel a tervező meg is határozta azt az arakört, akiken jól tud mutatni ez a típus. Érdekes, hogy a ruha nem testhez simuló, mégis szexi és vonzó hatást kölcsönöz viselőjének. Rövidségéből adódóan láttatni engedi a menyasszony formás lábait – főként ennek köszönhető a nőies, dögös jellege.  Ám a ruha mintázata viszi igazán a prímet. Szerencsés, hogy nem a vállaktól kezdődnek a geometriai alakzatok, mert így egyrészt a fehér anyag és a kialakítás kiemeli az ara vállait, másrészt esküvősebb jelleget ad a sziluettnek – enélkül csak egy szombat esti partiruha lenne, nem igaz, Hölgyek? Még sajátosabbá teszi az összhatást az, hogy különbözőek az alakzatok és a színük is, melynek köszönhetően megadja a kellő csillogást mind az arának, mind a ruha miliőjének. Mindezeket kiegészítve van jelen a ruha alján lévő illúziós sáv, mely titokzatosságot csempész a sziluettbe.

Mint már említettük, a ruhaköltemény hosszával meg is nevezte a tervező azt a kört, akiknek jól áll ez a fazon, vagyis a fiús- vagy homokóra alkatú aráknak. Akik nem ilyen alakkal rendelkeznek, viszont magasak, azok is szerencsés helyzetben vannak, mert rajtuk is tökéletesen mutat ez a típus.

A második modell másfajta jelentésben jelenik meg előttünk, hiszen szintén geometriai alakzatokkal díszített, ugyanakkor egy hosszú ujjas fazonról beszélünk, mely enyhe trombita alakú szoknyarésszel bír, így válik még egyedibbé a miliő. A hosszú ujj sejtelmességet áraszt, melyet még titokzatosabbá tesz az áttetsző anyag.  A nyakrésztől induló díszítés végig gyűrűzik a teljes ruhán, sőt a trombita alakú alsószoknyán is megjelenik. Mintázatára ezért mondhatni a túlzsúfoltság jellemző, mégsem kelt negatív benyomást – kijelenthetjük, hogy ebben rejlik a bája. A minták vonalai követik az ara alakját, megfelelően kiemelve így az idomokat, megmutatva viselőjének nőies mivoltát. Abszolút különleges darabról beszélünk, mely garantáltan elbűvöli majd a násznépet. Az illúziós anyaga amellett, hogy titokzatos külsőt kölcsönöz viselőjének, vonzóvá is teszi a menyasszony megjelenését. Szexi, mégis visszafogott és kimondhatatlanul egyedi, kell ennél több egy arának?

Bár enyhe a ruha trombita jellege, mégis megtartja a fazonját, ezáltal azt a menyasszonyi kört, akinek jól áll. Irigykedve gondolunk minden homokóra alkattal bíró arára, hiszen rajtuk mutat csak kimondottan jól ez a modell!
Szerző: Osgyáni Blanka

A kollekció további darabjait galériánkban szemügyre vehetitek!

képek forrása: www.brides.com , www.justinalexander.com

Hozzászólások