Oscar de la Renta kollekció 2019

Oscar de la Renta kollekció 2019

Oscar de la Renta 2019-es tavaszi kollekciója maga a légies könnyedség, szabadság, sejtelmesség. Egy olyan összeállítást tár elénk a tervező, melyben abszolút érződik a tavasz szele, hangulata, a világ újjá éledése. A ruhák egészére jellemző az áttetsző anyag, a hófehér szín és a különböző természeti jelenségeket megidéző dísz, csipke, valamint a nőies miliő.


A teljes kollekció jellemzése egy ruhában összpontosul: ebben a ruhacsodában, mely légies, könnyed, szabad, egyszóval tavaszias jellegű. Egyszerre nőies és szexi a sziluett miliője, mely főként a mintázatának köszönhető. Az apró virágdíszeknek hála, viselőjét a tavasz királynőjének láttatja. Ugyanakkor ezek a virágok vonzó hatást is keltenek, hiszen a ruha felsőrésze gyakorlatilag egy illúziós alapú virágdíszekkel kirakott anyagból áll, mely nem takar mindent, mégsem láttat túl sokat – a tökéletes arany középút. Az elegáns, nőies vonalat a háromnegyedes ujj is erősíti, mely bár szintén áttetsző alapon virágdíszes kelméből készült, mégis zártabb, visszafogottabb benyomást kelt csodálóiban. Felsőrésze az idén virágkorát élő csónak nyakra hajaz, megidézve így Megán hercegné esküvői ruháját.  Ha a ruhaköltemény alsórészét szemügyre vesszük, akkor abszolút a szabadságra asszociálunk, hiszen a lenge jellege teljes mértékben a korlátlanságot érezteti. A modell díszítése megfelelőbb nem is lehetne, hiszen nem túl sok, de nem is kevés, az meg pláne szerencsés, hogy lefelé ritkul, hiszen így a szoknya láttatni engedi az ara formás lábait is.

Szabása A-vonalú, melytől még szimpatikusabbá válik a ruhacsoda, hiszen ez egy olyan fazon, mely oly sok alakon jól áll, de mindenekelőtt a homokóra-, körte-, fiús- és molett testalkaton mutat pompásan.

A királynő is irigykedve nézné azt a menyasszonyt, kinek a következő darabra esik a választása!
 


Elegáns, nőies, mégis a kivitelezése miatt igazán dögösnek is mondható ruhacsodával állunk szemben. Az alapdarab nagyon halvány krémszínű, melyet kiegészítenek a hófehér csipkedíszek. A csipke alapjában véve eleganciát sugall, melyet megkoronáz a ruhacsoda egyenes szabása. A dekoltázs, illetve a felskiccelés szélei lekerekített formájúak, melyek különleges hatást keltenek. Alapvetően egy mély, V alakú mellkivágásról beszélhetünk, ám a szélek kialakítása enyhít a kivágáson, így válik visszafogottabbá a sziluett. Ezt a szolid vonalat erősíti tovább a hosszú ujjas megoldás, mely magában hordozza a sejtelmes jelleget is. Ez a titokzatos vonás végig kíséri a ruha vonalát, mely enyhén megtörik a szoknyarész magas hasítéka miatt. A dekoltázs és a felskiccelés abszolút szexivé teszi a menyasszony megjelenését, de csak az ízlésesség határain belül. Az igazi egyediség a derekat díszítő, áttetsző anyagból készült vastag övben rejlik, mely a ruha hátán egy hatalmas masniban összpontosul. Bámulatos, miképpen alakítja át a ruha összképét ez az apró részlet. Bár némileg megtöri a ruha elegáns miliőjét, mégis az összhatás előkelőséget áraszt.

Egyenes vonala miatt a homokóra- és alma alakú menyasszonyokon mutathat a legelőnyösebben ez a modell.

A következő két modell bemutatásával a hercegnő típusú arák kedvére szeretnénk tenni.
 


Egy igazán klasszikus darabbal rukkolt elő a tervező, ám megtanultuk már, hogy a kevesebb néha több. Egyszerű fazon, mely csillogó gyöngyök nélküli, mégis egyértelműen hercegnős miliővel rendelkezik. Hatalmas szoknyarésze a báltermet láttatja lelki szemeink előtt, szinte érezzük a báli hangulatot is. Ehhez kapcsolódik a hosszabb uszály, mely gyakorlatilag tovább erősíti ezt a hercegnős mivoltot és a tündöklést ragyogó díszek nélkül. A ruha derekának kialakítása bámulatosan ki tudja emelni az ara karcsúságát, nőiessé, vonzóvá téve így a megjelenést. A fedetlen vállak is szexi külsőt kölcsönöznek a ruha viselőjének. A hagyományos jelleget koronázza meg a dekoltázst díszítő virágok, más kontextusba helyezvén így a ruha hatását. A klasszikus vonás pillanatok alatt átalakul egy bohémebb, kedvesebb, hétköznapibb benyomássá. A virágdísz két okból szerencsés választás: egyrészt a tavaszt idézi meg, másrészt fiatalosságot sugall.A felsőrész mintázatának köszönhetően válik ez a letisztult modell különlegessé és csodaszéppé.

Báli fazonja miatt bátran ajánljuk minden körte-, molett- és fiús/modell alakú menyasszonynak.

Hasonlóan hercegnős miliő, ám a tervező némi szexiséget is belecsempészett a következő ruhacsodába. Lássuk, miképp valósította ezt meg!
 


Nem az a tipikus báli ruha fazon, hiszen nem habos-babos küllemű. A tervező egy hatalmas szoknyával tarkított, szexi body jellegű felsőrésszel kialakított ruhakölteményt álmodott meg és hozott létre. Abszolút a nőies vonalat képviseli a felsőjével, melynek mintázata követi az ara idomait, karcsúsítja és kiemeli az alakját. Dekoltázsa különleges, hiszen nem mondható kimondottan szív alakúnak, de V-kivágásnak sem – valahol a kettő között érvényesül. A body díszítése igen kidolgozott, áttetsző anyaga neccmintás, virágdíszei pedig harmonizálnak a szoknyán megjelenő – néhol 3D-s – virágokkal. Az alsórész egy kicsivel visszafogottabb stílusú, mondhatni klasszikusság jellemzi. Gyönyörű virágminták díszítek a szoknya felsőrészét, melyek lefele ritkulni kezdenek – így érik el az arany középutat a túlzsúfoltság és az egyszerűség között. Kiválóan harmonizál az alsó- és felsőrész, holott két különböző stílusban pompáznak, ugyanakkor a tervező bátorságának köszönhetően, azaz, hogy ötvözte a két miliőt, jött létre ez a csodás összhatása a ruhának.

Mivel szintén egy báli típusú darabról beszélünk, ezért ugyanaz vonatkozik erre a modellre, mint a fent említettre, vagyis a molett-, fiús/modell- és körte alkatú arák legelőnyösebb fazonjaként tartjuk számon.

A kollekció további csodaszép darabokat foglal magában, kár lenne kihagyni őket! Galériánkban mindet szemügyre vehetitek.


Képek forrása: www.vogue.com, www.hu.pinterest.com

Hozzászólások