Esküvői dekoráció húsvéti esküvőn

Esküvői dekoráció húsvéti esküvőn

Nagy hagyománya van a húsvét ünnepének Magyarországon: locsolkodás, verstanulás, sonka és kalács evés, pálinkaivás. A hagyományőrző településeken pedig a régi szokások szerint ünneplik Jézus feltámadásának ünnepét. Ennek ellenére nem találunk okot arra, hogy miért ne eshetne egybe az esküvő napja a húsvéttal?

Ha nem vallási oldalról közelítjük meg a húsvétot, akkor egy nagyon aranyos ünnepnek nézünk elébe, amely tele van szeretettel, jókedvvel és az összetartozás érzésével. Nem mellesleg a tavasz első sugarai is ekkortájt mutatkoznak meg, így nem is találhatnánk tökéletesebb időpontot a nagy napra! Mindezek fényében csodálatos dekorációt lehet létrehozni egy húsvéti esküvőre is, melyet most készséggel megmutatunk Nektek!

Szín- és hangulatvilág

A húsvét ünnepét gyakran párhuzamba állítják a tavasz ünnepével, a feltámadással, az újraéledéssel. Nem is csoda, mert bár húsvétkor egy konkrét személy cselekedeteit ünnepeljük, addig tavasszal a természet téli álomból való felébredését várjuk nagy-nagy örömmel. Éppen ezért hangulatilag és színileg teljesen megegyezik a feléledt természet vonásaival, így főként melegséget és üdeséget árasztó tónusokkal kell elképzelnünk a nagy napot, melyek maguk után vonják az örömöt.
 


Helyszíndekor

A helyszín díszítése sok esetben a választott helytől függ. Egy húsvéti-tavaszi esküvő esetében természetesen választhatunk egy éttermet, vendéglőt, csárdát stb., ugyanakkor érdemesebb olyan helyszínt keresni, amelynek van udvara, kerthelysége, mert a témához a természet lágy ölében tartott menyegző illik a leginkább.

Amennyiben zárt helyet választunk a násznak, érdemes minél több természeti elemet belecsempészni a dekorációba. Használjunk rengeteg élővirágot, de mindenekelőtt tulipánt, fa hatású díszítő elemeket, kötelező a tojás, nyúl és a bárány megjelenése is valamilyen formában.
 


Ám, ha igazán húsvéti hangulatú esküvőt tervezünk, akkor az egész ceremóniát, majd a lakodalmat is tarthatjuk kültéren. Ilyenkor érdemes egy rendezvénysátrat bérelni és elhelyezni a szabadban, így egy lépésnyire lehetünk a természettől. Ebben az esetben használhatunk különféle dekorációt, nem feltétlen kell törekednünk a természetes elemekre, hiszen a szabadban vagyunk. A lufidekor, szivárvány színű lampionok, anyag-, papír- és élővirágok tökéletes dekorációt eredményezhetnek, és mivel a szabadban vagyunk, belefér, hogy egy húsvér barit is bevessünk a nagy napon, amit nemcsak a picik, hanem a felnőttek is biztosan értékelnének.
 

Kép forrása: www.hu.pinterest.com


Virágok

A virágok nemcsak a menyasszonyi csokorban játszanak fontos szerepet, hanem a helyszíndekorációban is, egy húsvéti esküvőn meg pláne! Mindegy, hogy beltéri vagy kültéri esküvőt terveztünk, az élővirág minden esetben elengedhetetlen kellék. Egy ilyen tematikájú esküvőnél a top1-es virág egyértelműen a tulipán, ugyanakkor felhasználhatunk még ezen kívül különböző színű és fajtájú rózsát, orgonát, aranyesőt vagy éppen gyöngyvirágot.
 


Asztaldekoráció

Az asztalok díszítése is igen fontos helyet tölt be a dekorációban, így ezeknél is érdemes gondosan kitervelni, milyen összképet szeretnénk kapni. Egy húsvéti esküvőnél nagyon kreatívak lehetünk az asztaldekoráció terén, hiszen a virágdíszek mellett használhatunk porcelán elemeket, színes tojásokat, különböző, a húsvétot szimbolizáló alakban megformált, színes gyertyákat és a többi. Például jól tud mutatni egy nyuszi formára hajtogatott szalvéta az asztalon.
 Ültetőkártyának vagy éppen köszönetajándéknak is felhasználhatjuk a tojásokat, melyeket akár színre festve, személyre szabva, névvel elláthatjuk vagy valamilyen kedves üzenettel tetőzhetjük a hatást.
 

Kép forrása: eskuvotszervezek.cafeblog.hu


Elegáns vagy bohém?

Elsősorban ezt Nektek kell tisztázni, milyen típusú esküvőt szeretnétek, ugyanakkor jó, ha azzal tisztában vagytok, hogy egy húsvéti esküvő a vidámságról, az önfeledt életérzésről szól, így leginkább a bohém külső passzol hozzá. Ennek ellenére ebből a témából is elegáns atmoszférát lehet varázsolni pillanatok alatt, ha ez a szívetek vágya!
Szerző: Osgyáni Blanka


Keressétek galériánkat további inspirációs képekért!

 

 

Képek forrása: www.magicuniqueweddings.blogspot.com, www.onefabday.com, www.29gallery.co.uk, www.hu.pinterest.com, www.upwalthambarns-wedding.co.uk, www.brides.com, www.fotobese.com, www.weddingdesign.hu, www.blog.theweddingofmydreams.co.uk, www.ru.depositphotos.com, www.dekorella.hu, www.intimateweddings.com, www.architectureartdesigns.com, www.eskuvotszervezek.cafeblog.hu, www.womangettingmarried.com, www.weddingchicks.com

Hozzászólások