Esküvői dekoráció évszakok szerint

Esküvői dekoráció évszakok szerint

Sok mindenhez igazodhatunk az esküvői tematika során: legyen az egy ünnep, egy kedvelt téma, egy korszak vagy akár egy életstílus. Ugyanakkor nem kell ennyire pontosan meghatározni, hogy mi adott ihletett, mert lehet tágabb szempontokat is a szemünk előtt tartani: erre egy nagyon jó példa az évszakok alapján felállított esküvői tematika. A következőkben beavatunk Titeket az évszakok ihlette menyegzők rejtelmeibe!

Tavasz

Bár tulajdonképpen a naptári év nem ezzel az évszakkal kezdődik, én mégis az évnek ezen szakaszával kezdeném a bemutatómat, mert így szépen nyomon tudjuk követni az újjáéledéstől a kiteljesedésen át a visszavonulásig, pihenésig, az elmúlásig a történéseket.

A tavasz a téli álmából feléledt világot is jelenti, a napsugarak csillogását, a növények rügyezését, a madarak csicsergését. Öröm és boldogság járja át testünket-lelkünket, amint megérezzük a tavasz első szelét, mely tökéletes alapja lehet egy esküvőnek.

Ez az életérzés, a felszabadulás érzése a komor és rideg téli hónapok után felülmúlhatatlan, és abszolút megjeleníthető a tavaszi esküvők szín- és hangulatvilágában. Ilyenkor érdemes mindig vidámságot sugárzó színeket használni a nász egészében. Ezek a tónusok főként a világos, a sokszínű, pasztell árnyalatok, melyek szelídséget és ártatlanságot árasztanak magukból, megalapozva ezáltal a menyegző tavaszias összhatását.
 


A dekoráció terén is azokat az elemeket preferálja a tavaszi esküvő, amelyek jókedvvel teliek, vidámak, légiesek, könnyedek. Használjunk rengeteg élővirágot! A tulipán kötelező részét képezi egy tavaszi esküvői dekornak, de emellett jól mutat a rózsa, nárcisz, gyöngyvirág, orgona és az aranyeső is. 
 A díszeket az egyszerű feltűnőség jellemzi, amely bár ellentétes megnevezés, mégis igaz! Használjunk könnyen elkészíthető dekorelemeket, melyek a maguk mivoltában izgalmas hatást keltenek. Lehetnek ezek papírból vagy anyagból, hatalmasak vagy aprók, a hangsúly az összhangon van.
 Tavaszi, nyári vagy kora őszi menyegzőn a Kedvenc megjelenése is látványos lehet, amennyiben úgy döntötök, hogy ezt bevállaljátok.  Akár, mint gyűrűvivő is megjelenhet az esküvőn szíved apró hercege vagy hercegnője...
 Nyár

A nyár a szabadság, a szerelem, a jókedv és nem utolsó sorban a felhőtlen szórakozás időszaka. Ezek a jelzők szinte hibátlanul beleillenek egy esküvő tematikájába. A nyári tematikájú menyegzők tele vannak élettel, erős impulzusokkal és rengeteg vidámsággal, nevetéssel. Kell ennél több a nagy napon?

Színeket tekintve egyértelműen a feltűnő, élénk tónusok helyeződnek előtérbe. Itt nincs jelentősége annak, hogy egy árnyalat világos vagy sötét, a hangsúly azon van, hogy milyen érzést vált ki az adott szín. Ezzel a hangulatvilágot is meghatároztuk, mely szorosan összefügg a színválasztékkal. Ha eldöntöttük, milyen hatást akarunk elérni a dekorációnkkal, akkor nyert ügyünk van!
 Ennél a típusnál is fontosak a virágok. Törekedjünk olyan dekorációra, mely azt sugallja, hogy a természet egy karnyújtásnyira van tőlünk, hiszen nyáron mindenki szereti a szabadban eltölteni az idejét. Ebben az esetben az élővirágokat preferáljuk jobban, gyakorlatilag bármi szóba jöhet, amely nyáron is beszerezhető: rózsa, hortenzia, kála stb.
 Használjunk fénydekorációt, akár tüzet is belecsempészhetünk a dekorációba, mert mindez a nyári esték hangulatát idézi fel, mely szinte mindenkiből jó érzést vált ki. Bolondos és ötletes díszeket tervezzünk, mert a nyár valahol egy kicsit a jó értemben vett megőrülésről is szól, amely enyhén bár, de abszolút beépíthető egy menyegző tematikájába.
 Ősz

Ó, a nyári kánikula utáni hűvösebb őszi érzés, a jó hangulat, mellyel nyugtázzuk a nyári emlékeket, a szeretet, a melegséget árasztó színek. Ilyenkor a legszebb a világ, a természet, ezért ezt érdemes kihasználni, ha házasodni készülünk!

Egy őszi esküvő színeinél nem kell nagyon törjük a fejünket, mert elég, ha csak kitekintünk az ablakon és inspirálódunk a természet gyönyörűségéből. Ősszel összegyúrhatjuk a tavasz és a nyár tónusait azért, hogy valami különlegeset hozzunk létre: válasszunk meleg, mély színeket, melyeket bátran kombináljunk pasztell árnyalatokkal – a siker garantált!
 Ez az évszak azoknak kedvez, akik nincsenek odáig az idény virágokért. Egy őszi esküvőnél használhatunk zöldeket és vöröses, narancsos, rozsdavörös, rozsdabarna árnyalatokat a virágdekorációnál. Persze belecsempészhetünk némi rózsát vagy egyéb kedvenc virágot a díszítésbe, hogy tökéletesebbé tegyünk az összhatást.
 


A díszítést illetően alapvetően a naturális elemek jellemzik az összképet. Válasszunk rengeteg fa hatású elemet, melyek akár színesek is lehetnek, ugyanis a hangsúly az anyagon van. Emellett jól passzolnak a különböző anyagdekorációk is az ilyen tematikájú menyegzőkhöz. Mellőzzük a lufidekort és díszítsünk inkább lampionnal!
 Tél

A jégkirálynők évszaka – a szó legkevésbé sem sértő mivoltában! A mesékben a jégkirálynők mindig gonosz személyiséget játszanak, de a való életben ez kicsit másképp néz ki.  Azok, akik télen tartják a nászukat, egyrészt a  meghitt, bensőséges szeretet légkörében kívánják kimondani a boldogító igent, hála a karácsony ünnepének, másrészt tündökölni és mulatni akarnak, köszönhetően a szilveszter mulatságának és a farsangi őrületnek.

A téli időszakot egyértelműen a ridegség és a szürkeség jellemzi, ugyanakkor ezt egy esküvő berkein belül abszolút pozitív irányba lehet forgatni. Vegyítsük a hideg színeket, mint például a fehér, mélykék, smaragdzöld stb., melegséget árasztó tónusokkal, azaz bordó, barna stb., vagy éppen némi csillogással, lásd ezüst-arany. Így a rideg szomorúság szempillantás alatt átalakul valami csodássá, mely pozitív érzést, hangulatot vált ki a résztvevőkből.
 Itt is az dívik, mint az őszi esküvőknél: kevesebb virágfajta, több zöld! Virágtípusból elsődlegesen a mikulásvirágot ajánljuk, a fenyő elengedhetetlen dekorációs elem, mint ahogy a fagyöngy is. Ilyenkor megengedett a csillogóbbnál csillogóbb "mű" selyem, anyag, papírvirág.
 

Kép forrása: fineweddings.org


Díszítés tekintetében szerepet játszhatnak a fa hatású elemek, a fénydekoráció, lufi-lampion keveréke, rengeteg girland és a mécsesek, a fények, melyek varázslatos hangulatot kölcsönöznek, a, tollak, flitterek, egyszóval minden, amit el tudunk képzelni egy esküvői buli dekorációjánál. Gondolkodhatunk csillámos díszekben és élénk színű kellékekben is, a hangsúly itt is, mint általában mindenhol, a harmónián van!
Szerző: Osgyáni Blanka
 


Inspirálódjatok a galériánkban!

képek forrása: www.magicuniqueweddings.blogspot.com, www.eskuvoimagazin.hu, www.blog.theweddingofmydreams.co.uk, www.dekorella.hu, www.hu.pinterest.com, www.fotobese.com, www.weddingforward.com, www.marthastewart.com, www.fabmood.com, www.elegantweddinginvites.com, www.instaloverz.com, www.woohome.com, www.londondarbar.blogspot.com, www.contemporary-table-centres1118.blogspot.com, www.strawbridge.ie, www.whitestagweddings.com, www.arj-photo.co.uk, www.weddingceremoniesbylei.com, www.vatera.hu, www.fineweddings.org, www.meska.hu, www.onefabday.com, www.halifaxweddingnetwork.com, www.etsy.com,  The Nichols, barkpost.comSchnauzers Rule

Hozzászólások