Szülőköszöntő csokrok

Szülőköszöntő csokrok

Hazánkban már hagyomány, hogy a házasságkötő teremben vagy polgári szertartás helyszínén az ifjú pár megköszöni a szülőknek a sokévi törődést és szeretetet, mielőtt végleg kilépnek az önálló életbe. Az esküvő egyik legmeghatóbb pillanata tud lenni, ezért kár lenne kihagyni ezt a felemelő pillanatot.

Mi mindent kell tudni a szülőköszöntésről?

Minden szülő arról álmodik, hogy látja megházasodni a gyermekét. A menyegző napján minden harag és esetleges konfliktus elszáll, csak az öröm és boldogság marad a szívekben. Éppen ezért ennél nincs is megfelelőbb alkalom arra, hogy egy egész életnyi gondoskodást megháláljunk.
 

Kép forrása: brides.com


Sokan csak a szertartáson egy-egy csokorral mondanak köszönetet a szülőknek, ám vannak olyan bevállalósak vagy mondjuk úgy, szentimentálisabbak, akik a lagzin is valamilyen formában hálálkoznak: egy zenével, egy énekléssel, egy videóval vagy akár egy személyre szabott, nagyobb ajándékkal.

Tulajdonságok

Erre az alkalomra nincs séma, szinte bármilyen csokrot adhatunk, lehet egyszerűbb vagy nagyon különleges is, gyakorlatilag a pénztárcánktól függ és leginkább azt vegyük figyelembe, hogy akinek adjuk mi a kedvenc virága. Ugyanakkor minimum 5 szál virágból készüljön el a csokor, mert ennyi illik, és ez a minimum szál, amelyből csodákat tudnak alkotni a virágkötők.
 


Formailag és színében kétféleképpen lehet megálmodni ezeket a csokrokat: passzol az esküvő témájához, stílusához, színvilágához vagy édesanyánk kedvenc virágait választjuk ki, mely nem minden esetben egyezik meg a nagy nap miliőjével.

Amennyiben nem tudjuk, hogy édesanyánknak melyik a kedvenc virágfajtája, vagy csak szimplán nem tart számot kedvencre, akkor érdemes a menyasszonyi csokorral megegyező virágköteget kiválasztani. Egyrészt harmonizálnak, másrészt gyönyörű hatást fog kelteni, hiszen a menyasszonyi csokrot is kellő gondossággal választjuk meg.

Csokor az anyáknak, de mit kap apukám?

Alapvetően ebben a szituációban nem kellemetlen, ha apuka is kap egy csokrot, valami férfiasabb külleműt. Ám a jól felkészültek ebben az esetben némi alkohollal, vagy valami különleges ajándékkal kedveskednek édesapjuknak.
 

Kép: Ben Bull Photography


Extrém esetekben – vagyis, ha apuka nem fogyaszt(hat) alkoholt –  is van megoldás: csináltassunk egy gravírozott, személyre szóló tollat, kulcstartót, esetleg valamilyen különleges pénzcsipeszt is választhatunk, és persze ott vannak az egyéb kézműves alkotások is. Határ a csillagos ég!
Szerző: Osgyáni Blanka
 

Kép forrása: meska.hu


Tipp: A ceremóniának ezen részét azoknak is előszeretettel ajánljuk, akiket az anyós vagy após még nem zárt a szívébe, köszönjük meg nekik a párunkat, ezzel megalapozva a közös jövőnk harmóniáját.

Képek forrása:  www.viragdekoracio.blogspot.com, www.kovacskata.hu, www.meska.hu, www.brides.com, www.hitched.co.uk, Ben Bull Photography

Hozzászólások