Trendi virág fejdísz típusok

Trendi virág fejdísz típusok

A virágok fontos részét képezik az esküvőnek, hiszen általuk a természet szinte egy karnyújtásnyira kerül tőlünk. Rengeteg ara odáig meg vissza van egy-egy csodaszép színű virágszáltól, melyet szívesen beleépítene az esküvői ruhába is. Sok tervező csempész virágmintákat a tüllrengetegbe, de másképp is feltűnhet egy-egy illatbomba a viseletben: például haj- és/ vagy fejdíszekben.

A frizura az egyik alappillére a menyasszony tökéletes megjelenéséhez, így az mindig gondosan meg van tervezve és szakember segítségével tökéletesen van elkészítve. Azoknak az aráknak, akik szeretik a virágokat, bátran bele lehet csempészni a hajkoronájukba is némi virágszirmot. Lehet ez mű vagy élő, minden a főszereplőnő igényén alapszik.
 

Kép forrása: osayt.ru

Virág fejdísz típusok

Különböző megjelenésben tűnnek fel ezek a fej-, illetve hajdíszek, melyek a legminimalistább külsőtől kezdve a legdrámaibb hatást keltő darabokig fellelhetőek.

Kör alakú fejdíszek

Cézár korára jellemző fejdíszek a leggazdagabban díszíthető formák, hiszen egy komplett kör áll a rendelkezésünkre, melyet teletűzdelhetünk szebbnél szebb virágokkal. Vehetjük boltban vagy rendelhetjük a netről, ugyanakkor nem elfelejtendő, hogy vannak virágkötők, akik vállalnak egyedi, virág borította fejdíszek elkészítését is, inkább ezt a lehetőséget ajánljuk.
 


Félkör alakú fejdíszek

Hasonló kivitelezésű, mint az előző azzal a különbséggel, hogy itt kevesebb felület vehető igénybe a díszítéshez. Ennél a darabnál fontos a fejdísz rögzítése, mely történhet hullámcsatokkal, vagy csalhatunk és vehetünk vagy készítethetünk olyan fél fejdísz, melynek az alja gumis, így nem csúszik le a fejünkről.
 


Fejdísz, ami inkább hajdísz

Amennyiben nem akarjuk, hogy az egész hajkoronánkat kitakarja a sok virág, akkor választhatunk egy egyszerűbb megoldást a természet frizuránkban való feltüntetésére: virágos csattok, apró virágok a kontyban vagy a fonatszálak közé beékelve.
 


Tipp: Ha olyan fonatot készíttetünk el a fodrásszal, mely körbe öleli a fejtetőnket, majd a fonatszálak közé virágocskákat szúrunk be, összhatásként egy virágos fejdíszt érhetünk el.

Tematikához rendelve

A menyegző tematikájához is párosíthatjuk a fejdíszünket, ugyanis vannak olyan témák, melyekbe tökéletesen beleillik. Témától függően pedig a stílus is változó: laza, elegáns, bohém vagy nőies – egy a közös bennük: az ara garantáltan ragyogni fog!

Vintage stílus: az élővirágon kívül választhatunk strasszos vagy tollas variációt, de készülhet csipkéből is a virág fejdíszünk.
 

Kép forrása: onewed.com


Hippi korszak: rengeteg színes élővirágot használjunk fel, főként teljes kör alakú fejdíszeket válasszunk, hogy a megfelelő hippi hatást elérjük. Olyan, mintha egy fesztiválra készülnénk: laza, színes, feltűnő.
 

Kép forrása: darlingheadbands.com

Minimalizmus: elvétve egy-egy virágocska a hajban tökéletes kiegészítője lehet egy minimalista tematikájú esküvőnek. Szép és abszolút nőies, miközben kerüli a feltűnőséget.
Szerző: Osgyáni Blanka
 

Kép forrása: blog.wedpics.com

Inspirálódjatok tovább a galériában!

Képek forrása: www.osayt.ru, www.bridalguide.com, www.matrimonio.com.co, www.modernwedding.com.au, www.thefindologist.com, www.notonthehighstreet.com, www.tulleandchantilly.com, www.classicweddinginvitation.com, www.onewed.com, www.darlingheadbands.com, www.blog.wedpics.com, www.hu.pinterest.comwww.ukmsgmall.com

Hozzászólások