Gyerekfelügyelet az esküvőn, apró figyelmesség

A gyerekek dolga az esküvőn jószerével az, ami a hétköznapjaikban is, jól érezni magukat. Nem várható el tőlük, hogy a hosszú ceremónia alatt csendben üljenek, és mindvégig illedelmesen viselkedjen. Ez legalább olyan terhelés számukra, mintha vizsgára küldenénk őket. Be kell látni, hogy egy gyermek energia háztartása teljesen más, mint a felnőtteké.

Kép forrása: Simon Rae Unsplas

Az elmúlt években több menyasszony is külön megbeszélte a vendégeikkel, hogy a gyereke(ke)t hagyják a nagyszülőknél, mivel vendégként már voltak olyan esküvőn, ahol a szülők nem tudták jól érezni magukat, hiszen folyton a kicsikre kellett figyelni, akik nyűgösek voltak, elfáradtak vagy folyton izegtek-mozogtak. Azért valljuk be ez a kérés bizony sokszor kellemetlen, és van, hogy sok kisgyermekes vendég azért nem tudja elfogadni az esküvői meghívást, mert nincs kire hagynia gyermekeit, vagy éppen másik városban laknak, és nincs módjuk hazavinni őket. Ezek a helyzetek áthidalhatóak, ha hozzáértő esküvői gyermekfelügyeletet hívunk az alkalomra.

A kisgyermekek biológiai felépítésükből adódóan sokkal több energiát termelnek és ez az izgő-mozgó természetükben nyilvánul meg. Azzal, ha tartósan lefojtjuk energiáik megélését a fejlődésükben gátoljuk őket és mindemellett rossz érzést is okozunk nekik. Bennünket felnőtteket is megvisel az, ha huzamosabb ideig le kell folytanunk a bennünk tengő energiákat, egy helyben kell ücsörögnünk. Egy esküvő bizony sokszor 8-10 órán át tartó örömteli mulatság, azonban, ha valóban azt szeretnénk, hogy a meghívott szülők és az esküvőn jelenlévő kisgyermekek is ugyanúgy élvezzék ezt az örömteli napot, akkor bizony gondoskodni illik arról, hogy a vendéggyermekek energiára, figyelme, ideje le legyen foglalva és ezt szakértelemmel bíró felnőttek tegyék. 
 


Erre kiváló megoldás a gyermekfelügyelet megrendelése az esküvőre. Ez ma már a standard feladatok közé tartozik. Az erre hívatott személyek pontosan felveszik a vendég gyermekek adatait, hogy fel tudjanak készülni mindenki elfoglaltságának, korának megfelelő szórakozási lehetőségeinek megtekintésére. Továbbá így elkerülhető az is, hogy illetéktelenek vigyék el a gyerkőcöt.

Ma már itthon is egyre több szolgáltatót találhatunk, akik esküvői gyermekfelügyelettel foglalkoznak, nagyon komoly referenciákkal is rendelkeznek és a legkülönfélébb programokat kínálják, mint például az:

arcfestés, henna és csillámos testfestés színesebbé és vidámabbá tesz bármilyen rendezvényt. A kisebbeknek kitűnő szórakozást nyújt például a játszósarok, bűvész vagy bohóc show, rajzolás, színezés, gyöngyfűzés, lufi hajtogatás vagy más kézműves foglalkozás. Örökmozgóknak: ugrálóvár, trambulin, szabadtéri játékok, vetélkedők, bobocar stb.
 


Azt rögtön le kell szögezni, hogy kevés olyan gyermekfelügyelőt találni, akik szeparéba csukják a gyermekeket.  Vegyük figyelembe, hogy ők ugyanúgy a násznép részei, ezért ne is szeparáljuk el túlzottan őket, mindig legyenek a felnőttek mellett olyan távolságban, hogy bármikor rájuk nézhessen a szülő, ha akar, és ők se érezzék magukat kirekesztve. Többnyire a lakodalmat ülő felnőttek mellett egy külön helységben alakítanak ki helyet a gyerekeknek, rugdalózóval a legkisebbeknek, és kreatív műhellyel a nagyobbaknak. A kettő közt lévőknek egy kis játéksarok szolgáltat lehetőségeket.

A kicsit idősebb gyermekek, a serdülők esetében már nem olyan fontos állandóan szem előtt tartani őket, ezért nekik akár egy külön helyiséget is kialakíthatunk kreatív elfoglaltságokkal, mint például az xbox, activity, biliárd vagy élő csocsó.

Létszámot tekintve 3-4 gyereknél még nem szükségszerű, de már 6- 7-8 vendéggyermek esetében elgondolkodtató, hogy igénybe vegyétek ezt a szolgáltatást. Az ár a szolgáltatás függvényében változó, de higgyétek el, megéri, hiszen így ugyanúgy bulizhattok együtt meghívott régi iskolatársaitokkal, barátaitokkal, mint 5-6 évvel ezelőtt.

Ha a Ti esküvőtökön is lesznek vendéggyerekek, akkor már most nézzetek megbízható, esküvői gyermekfelügyelettel foglalkozó cég után, hiszen a legjobbakat hamar lefoglalják!

Többet tudhatsz meg a szolgáltatóról és felveheted vele a kapcsolatot! Kattints!


Végső soron a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, a kicsiknek pedig épp olyan fontos szüleik elérhető, hallótávolságban lévő közelsége, mint ahogy a játék és a kicsit zabolátlan pihenő. Nem árt ha az ünneplő öltözék mellett váltó és játszó ruhát pakolunk be gyerekeknek, így garantáltan feszengés nélkül lazán játszhatnak a kicsik. Tanácsként csak azt tudnám javasolni a szülőknek, hogy kerüljék a túlzott formális esküvői gyermekruhákat had legyen kényelmes az ott eltöltött idő. A kisebbeket a megállapodás alapján altatják is az erre specializálódott szolgáltatók, ha kellően elfáradtak, így a szülőknek ez sem okoz gondot, hogy hamar el kell rohanniuk az esküvőről, amíg a felnőtt vendégek jól mulatnak a barátokkal addig  gyermekére szakemberek felügyelnek és szórakoztatják. 
 

Kép forrása: Jorgen Haland Unsplash

Legvégül még egy kis érdekesség arról, hogyan is néz ki ez a tengerentúli esküvőkön. A felső tízezer bizony komoly összeget képes szánni esküvőjén erre a szolgáltatásra, hiszen a gyerekek szintén a násznéphez tartóznak csak úgy, mint felnőtt szüleik. A legkülönfélébb programokkal kedveskedhetünk barátaink és rokonaink gyermekeinek, hogy ők is felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak az esküvő napján. Esküvői gyerek partikat és mini szórakoztató központot hozhatunk létre a legkisebb vendégek számára minden földi jóval, sportolási és szórakozási lehetőségekkel, mint például egy ugráló vár amit a gyerek lelkületű felnőttek is kipróbálhatnak gondos felügyelet mellett.


Ha a Ti esküvőtökön is lesznek vendéggyerekek, akkor vegyétek fel a kapcsolatot az AS Játékvilággal akik professzionális szinten foglalkoznak esküvői gyermekfelügyelettel!

Többet tudhatsz meg a szolgáltatóról és felveheted vele a kapcsolatot! Kattints!


terest.com, As Játékvilág Kft., dev-benjamin-unsplash,, hannah-rodrigo- unsplash, jelleke-vanooteghem-unsplash, markus-spiske -unsplash, edward-cisneros- unsplash, frank-mckenna-unsplash