Esküvői Biblia - Esküvői Kézikönyv

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész

szerző: Menyegzőlap|2014. Augusztus 15., Péntek 15:09

Eldöntöttétek hát, hogy elkötelezitek magatokat egymással életetek hátralévő részében és megosztjátok ezt a családdal és a barátokkal? Már csak az van hátra, hogy...

Gyerekek


A kérdés vajon meghívjuk-e a gyerekeket mindig nehéz. A legkönnyebb, ha mindenkit vagy senkit, mert kellemetlen elmagyarázni, hogy a rokonok gyerekei jöhetnek, de a barátoké nem. A legtöbb ember megérti ha "gyerekmentes" esküvőt szeretnél, csak tisztázni kell jó előre udvariasan. Ha ezt a kérdést megnyugtatóan szeretnéd megoldani, akkor vegyél igénybe gyermekfelügyelet szolgáltatot esküvődre, így szakemberek különböző programokkal lefoglalják és felügyeleik az esküvőn részt vevő gyermeksereget. így azok a családtagok, barátok, ismerősök is el tudnak jönni akik egyébként a  gyermek miatt nem lehettek volna Veletek a "Nagy napon".

 

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész

 

Menyasszonyi ruha

Ez az egyik pontja a készülődésnek, ami tényleg élvezetes. Ha nincs ötleted, milyen ruhát szeretnél, csak nézd végig a lehető legtöbb magazint, katalógust, honlapot.. Az oldalon a világ vezető divatházainak, tervezőinek kollekcióiból tudsz válogatni a linkre kattintva. Aztán döntsd, el mennyit szánsz rá, megveszed, kölcsönzöd vagy megvarratod valakivel. 

 

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész

 

Tájékozódj és ismerd meg előzőleg a saját testalkatod, sítlusod és nézd meg Neked melyik áll legjobban, hogyan válassz ruhát. Azok közül melyek jól állnak testalkatodhoz és illeszkednek esküvőd stílusához próbálj fel minél többet és érezd, hogy melyik az igazi, melyik áll jól Neked.

Talán lecsatolható uszályt vagy gyűrődésmentes anyagot szeretnél?
Amikor ruhát próbálsz, ne feledkezz meg a fehérneműkről és a cipőről sem. A próbához vidd Magaddal és vedd fel őket, mert egy fűző például akár az alakodat is lényegesen megváltoztatja. A cipőt pedig a ruha hossza miatt érdemes felvenni már az első próbához is.

 

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész

 

Evés-ivás


Ez a rész nagy szelete a költségvetésnek, tehát az alapos tervezés elengedhetetlen. Először azt kell eldönteni, hogy klasszikus leülős vacsora vagy büfé jellegű lesz-e az esküvői vacsora. Ha leülős, akkor ki kell dolgoznotok egy üléstervet, a másik esetben gyakran maguk keresnek helyet. Gyűjtsetek össze minden speciális esetet, kívánságot is, ami előfordulhat a vendégeknél, mint a vegetáriánus, diétás, cukorbeteg. Aztán hasonlítsátok össze a különböző helyek menüit, árajánlatait. Néhány helyen kóstóló is van, ami bemutatja a minőséget. Ha a büfé jelleget választottátok, légy biztos benne, hogy mindenkinek bőségesen jut mindenből. Feltétlenül érdeklődjetek az italcsomagok felől, mert sokkal jobban tervezhető a költség és nem szalad túl a költségvetésetek. 

 

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész

Ha saját italt is visztek, beszéljétek meg a hely illetékesével, és kérdezzetek meg számolnak-e fel külön díjat. Fontos kitérnetek a vacsora helyszínének foglalásakor arra is, hogy az árban mennyi ideig, mettől - meddig biztosítják a termet, van -e teremhosszabíbtási díj X óra után és az mennyibe kerül, van -e külön felszolgálási díj, hány felszolgálót biztosítanak a vacsora felszolgáláshoz, ha ez nem elegendő milyen plusz díja van a felszolgálásnak. Ha olyan helyszínt válaszottotok, ahol nincs éttermi szolgáltatás akkor cateringes céget is igénybe kell vennetek. Azonban az ilyen helyszíneken többnyire már van catreinges szolgáltató, akit tudnak Nektek ajánlani vagy eleve kirázólagos szolgáltatójuk van és akkor oda más catering szolgáltatót nem tudsz bevinni. 

 

Videó


Ha szűk a keret, akkor talán megbocsájthatatlan luxusnak tűnik egy profi videós, de ne feledjük, hogy ez egy felbecsülhetetlen rögzítése a napnak, ami több mint egy örömteli, de elmosódott emlék. Ráérő idődben vissza tudod nézni majd, csinálhatsz másolatot azoknak, akik nem jöttek el, és a gyerekeid imádni fogják. Kérj bemutatót néhány profitól, és keresd fel azokat, akiké tetszett, hasonlóan a fotóshoz.

 

 

Fotó


A fotók maradandó emlékei a nagy napnak, ezért tökéletesnek szeretnénk őket.

A legjobb módszer körbekérdezni a környezetünket és személyes javaslat alapján dönteni. Döntsétek el a stílust! Formális, beállított pózokat szeretnétek vagy szabad, természetes képeket, megörökíteni a pillanatokat, esetleg mind fontos lehet? Szánjatok időt néhány fotós meglátogatására, nézzétek meg néhány pár egész napját, ne csak a legjobb fotók alapján válasszatok.

 

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész


Ellenőrizzétek a rejtett fizetni valókat, mint az ÁFA, postázás, előhívás, album, stb. Ha már kiválasztottatok valakit, beszéljétek meg a részleteket. Adjátok meg az időbeosztást, résztvevőket, neveket, listát, akikről külön is szeretnétek képet.Figyeljetek az apró részletekre is, legyen fotótok a gyönyörű dekorációról és minden olyan monantumról, mely később gyermekeitek, unokáitok körében segtí a visszaemlékezést. Nézd meg melyek azok, amiről mindeképpen kérj fotót.

Kérdezzétek meg a templomban, mikor hol lehet fényképezni.

 

Meghívó

A meghívó stílusa felvezeti az esküvő hangulatát, ezért fontos a megfelelő választás. Lehet ez előre nyomtatott sablon kártya is egy bevásárlóközpontból, de speciálisan tervezett, egyénre szabott is. Hivatalosan ezek nagyon jó minőségű fehér vagy krémszínű papírok, ám manapság már a szivárvány szinte minden szíében megtalálhatók. Ha van valaki az ismerősök között, aki számítógépen meg tudja szerkeszteni és kinyomtatni, akkor miért ne csinálnátok magatok, kedves gesztus lehet például egy vintage esküvőn.

 

Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. részSzükségetek lehet ezekre is:

 • Sütis dobozok
 • Ültető kártyák
 • Menükártyák
 • Köszönőkártyák
 • Dísz szalvéták
 • Borítékok a meghívóknak


Ha a meghívók ki vannak nyomtatva, nézzétek át még egyszer:

 • helyesírást
 • dátumot, időpontokat
 • minden név és cím pontos
 • írásjeleket
 • aki csak a szertartásra hivatalos 
 • aki meghívott a szertartásra és azt követő vacsorára is

 

 

Kellemes készülést, szervezkedést és nagyon sok boldgoságot kívánunk!
 

 Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. rész

 

J�t�konys�g az esk�v�n
• Menyegzolap.hu által ajánlott szolgáltatók •
 • Szervezéshez tudnivalók

Letölthető anyagok / bannerek

Ha szívesen feltennéd, oldaladra valamelyik bannerünket az alábbiak közül válaszd ki weboldaladhoz leginkább illőt és az
oldalad forrásába szúrd be a kiválasztott banner alatti sort. Bannereink >>>

Kiemelt Partnereink
 • Mail
 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google
 • iWiW