Esküvői Biblia - Esküvői Kézikönyv

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formában

szerző: Menyegzőlap|2017. Augusztus 10., Csütörtök 10:58

Mostani cikk egy igen fontos kiegészítőről fog szólni, ami a jeles esemény egy pillanatában főszereplője lesz egy esküvői ceremóniának. És bizony nem mindegy milyen formában kerül elő ez a kis csekélység, ha egy adott stílust követünk. Minimum egy, de jobb esetben 3-5 kép szokott készülni az esküvői "gyűrűtartó párnáról".

Ma már azt mondhatjuk, igen változatos a kínálat. Holott régen egy kis fehér párna szolgált erre a feladatra, amit az egyház adott kölcsönbe a pár részére a stóla díj részeként. Nem is fektettek nagy hangsúlyt a gyűrűtartó párnára, amit legtöbbször a kis gyűrűhordozó lányok vagy fiúk vittek bevonuláskor. Máshol kis tányéron helyezik el a két karikagyűrűt, amit gyakorta megáldottak szentelt vízzel.

Egy idő után azonban már az esküvői ruha szalonokban is hozzá tudtak jutni a párok,a kis gyűrűtartókhoz a kínálat itt sem bizonyult nagynak, de legalább valamivel elegánsabb kivitelben készültek fehér- krémszínű szaténból gyakran gyöngydíszítéssel vagy kis szalaggal, masnival.
 

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formábanGyűrűtartó párna változatai, kreatív formában
Hagyományos gyűrűpárnák
 

Most viszont már tájékozódva a nagyvilágban és a szolgáltatatói változatosságban kijelenthetem, hogy szinte minden funkcionálhat gyűrűtartónak. Hagyományos-tradicionális párna jellegű már nem csak fehérben, hanem a szivárvány bármely színében előfordulhat, változatos mintájúak és anyagúak különböző alakban megvarrva, és speciális egyedi díszítő elemekkel kiegészítve. Előfordul gobelin technikával készült, vagy horgolt is a legfinomabb csipkéből, de kézműves jellegű gyönggyel gazdagítottat is találhatunk ma már.
 

Ízelítő hagyományos gyűrűpárnából:


 

Vintage esküvőre bármelyik említett megoldás pazarnak bizonyulhat. Főleg ha szánunk rá esetleg annyi időt, hogy mi magunk készítsük el, hiszen ettől lehet talán a legszemélyesebb kis gyűrűtartónk, amit valaha is láttunk egy esküvőn.
 

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formábanGyűrűtartó párna változatai, kreatív formábanGyűrűtartó párna változatai, kreatív formában
Különleges gyűrűpárna variációk

 

Ám itt nincs vége a lehetőségeknek, a természet szerelmeseinek készülhet élővirágból is a „párnájuk” ajánlatos jó minőségű és könnyen kezelhető virágokat, növényeket választani, mely esetleg feltűnik az esküvői dekorációban, vagy menyasszonyi csokorban is, így megmaradhat a stílusbeli harmónia. Pár példát szemléletesen itt láthatunk.

Ha már természet nem maradhat ki a sorból, fa és moha sem sőt, gyümölcs és zöldség is lehet gyűrűtartó. Egyszóval bármi, amit a természet biztosít, egy őszi esküvőn izgalmas megoldás lehet a tök változat, míg nyáron az üde moha faragott kókuszhéjban bizonyulhat ideálisnak.

 

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formábanGyűrűtartó párna változatai, kreatív formábanGyűrűtartó párna változatai, kreatív formában

Egyedi ötletek gyűrűpárnához

 

Kelta esküvőkön divatos, ha mohával kibélelt fadobozkába rejtjük a gyűrűket, vagy éppen fafonatba. Míg vintage stílusnál akár egy kis porcelán csésze is lehet gyűrűtartó mohával bélelve. Ahány ház annyi szokás és annyi stílus ahány pár, vagyis itt is lehetünk nagyon kreatívak, semmi sem szabhat határt, ha harmóniában van az esküvő stílusával.
 

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formábanGyűrűtartó párna változatai, kreatív formában
A természet szerelmeseinek

 

Annál is inkább, hiszen a személyiségjegyek itt is dominálnak, ha szeretik a természet, vagy ha könyvbúvárok, esetleg, ha szeretik az antik ékszereket, órákat, mint ilyen pl zsebórába is rejthető két gyűrű. Modern gondolkodásúaknak színes vidám gombbal díszítettet vagy fiatalos farmerből kialakított párnát javaslok. Míg könyvkedvelőknek könyvbe rejtett változatot, mely igazán egyedien romantikus lehet ugyancsak, mint egy faragott fa korong mutatva az év gyűrűit mely jelképezheti a hosszantartó boldog házastársi kapcsolatot.
 

Ízelítő különleges gyűrűpárnákból: 

Tanácsként csak egyet javasolnék, ha igazán egyedi és divatos esküvőre vágyunk, ez a kis kiegészítő se maradjon ki a sorból és legyen igazán egyedi, hogy az esküvői ereklyék között méltó helyet kaphasson, hiszen a döntő pillanatban egykor az övé volt a főszerep figyelem központjában, melyre szívesen fogunk visszaemlékezni majd.

 

J�t�konys�g az esk�v�n
• Menyegzolap.hu által ajánlott szolgáltatók •
  • Szervezéshez tudnivalók

Letölthető anyagok / bannerek

Ha szívesen feltennéd, oldaladra valamelyik bannerünket az alábbiak közül válaszd ki weboldaladhoz leginkább illőt és az
oldalad forrásába szúrd be a kiválasztott banner alatti sort. Bannereink >>>

Kiemelt Partnereink
  • Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google
  • iWiW