Esküvői Biblia - Esküvői Kézikönyv

A misztikus hetes

avagy mit is jelent a 7-es szám a párkapcsolatban

szerző: Menyegzőlap|2012. Június 22., Péntek 09:55

Felgyorsult világunkban mindenki sietősen éli a hétköznapi életét. Gondoljunk csak arra, mennyi mindennel futunk össze, ami a gyorsaságot jellemzi. Gyors éttermek, gyors barnulás, gyors autók, gyorsabb zenék, és még sorolhatnám mennyi minden váltott tempósabb ritmusra. Fut a világ... Sokan úgy tesznek, mintha lemaradnának valamiről. Bár az idő kegyetlenül repül, és mint tudjuk "az idő pénz" mégis néha senkinek sem ártana a lassítás.

Felgyorsult világunkban mindenki sietősen éli a hétköznapi életét.

Gondoljunk csak arra, mennyi mindennel futunk össze, ami a gyorsaságot jellemzi. Gyors éttermek, gyors barnulás, gyors autók, gyorsabb zenék, és még sorolhatnám mennyi minden váltott tempósabb ritmusra. Fut a világ... Sokan úgy tesznek, mintha lemaradnának valamiről. Bár az idő kegyetlenül repül, és mint tudjuk "az idő pénz" mégis néha senkinek sem ártana a lassítás.

Ebben a „maratoni futásban” kellő időt, és energiát tudunk áldozni szeretteinkre, barátainkra? Hiszen egész napunk a rohanással és az idő megelőzésével telik... Mi történik  egy új kapcsolat kezdetekor?

A misztikus hetes

 Sokak beleesnek abba a hibába, hogy hipp-hopp, átugorják a randizás izgalmait. Nekik fogalmuk sincs, mennyi apró örömtől fosztják meg magukat. Mivel mindenki szeret enni, ehhez tudnám a legjobban hasonlítani  az ismerkedés egészséges időrendi sorrendjét. Gondoljunk csak arra, mennyivel jobb az étkezést az előétellel elkezdeni. Apró kis faltokkal, finomságokkal felkészítjük a gyomrunkat a következő fogásra, a főételre.

Majd ha a főfogáson is  túl vagyunk, megkoronázhatjuk ízlelőbimbóinkat  a várva várt desszerttel. Mennyivel jobb ez a sorrend nem igaz?

 Véleményem szerint így, ebben a formában lenne egészséges elkezdeni egy új kapcsolatot is.

 Tételezzük fel, találkozik két ember, akik az endorfin hatására végig  eszik a menüt. Eljutnak az édes szerelemig. Terveik vannak, együtt mert úgy érzik, egymás kezét nem ereszthetik el. Elindulnak életük közös útján. Óvatosan csiszolódnak egymáshoz, mint a két ragyogó gyémánt.

 

A misztikus hetes

 

 Minden meseszép együtt.... de vajon meddig? Míg tart az a fránya endorfin? Vagy addig, míg 7 hónap alatt  rádöbbenek nem egymás mellett a helyük? Jobb esetben 7 évig? Vagy dupláznak és 14 évig tart a boldogság?

 

A misztikus hetes

 

 Az elmúlt pár évben a hetes számra kezdtem felfigyelni. Számtalan barátom, ismerősöm számolt be arról, hogy a hetedik évben egy mélyzuhanást éltek meg a párkapcsolatukban. Szerencsésebbek voltak azok, akik túljutottak a krízisen, és a következő hullám már csak 14 év után sodorta egymástól távol őket.  Természetesen vannak  kivételek is. Ők az ezüst és aranylakodalmukat ünnepelhetik boldogan. Szakemberek állítják, akik együtt "túlélik" a 14. évet is, az azt követő években már ritkább a válás. Nagyszüleink még a "megjavítani, és nem kidobni" szellemében élték a házaséletüket. Számukra a család jelentette a legnagyobb lelki békét,  nyugalmat, és biztonságot.

 

A misztikus "szent" szám a: 7-es

A misztikus hetes

 

Gondoljunk csak bele, mennyi alkalommal találkoztunk már a sokat emlegetett számmal.

Az ószövetségben Isten 7 nap alatt teremtette a Földet.

Hét napból áll egy hét.

A szivárvány 7 színű

A misztikus hetes

 

Naprendszerünkben 7 ősbolygó van.

A zenei hangsor 7 alaphangból épül fel.

A misztikus hetes

A honfoglaló magyaroknál 7 törzs, és 7 vezér volt.

A misztikus hetes

7 főbűn van.

Heten vannak a jók és a gonoszok.

 

Még számtalan példával folytathatnám a sort.

 

A születést követően, 7 év elteltével éri el egy gyermek értelmi szintje, az iskolaérettséget. 14 évesen egy újabb átalakuláson megyünk keresztül. A testünk, és személyiségünk egyaránt változik. Megint egy hetes, és jobb esetben óvatosan lecsatlakozunk a biztonságot nyújtó szülői házról, megpróbálunk a saját lábunkra állni, tartósabb  szerelmi kapcsolatokat kialakítani. De vajon mi történik a kritikus hetedik évben a szerelmesekkel? Csak találgatni tudunk. Bizonyítani  még senki nem tudta, hogy miért is siklik ki ebben az évben sokak szerelem vonata. Sokan elfelejtik, mennyire jó örömet okozni társunknak. A napi hajtásra koncentrálnak, de arra már nem, hogy a mellettük élő emberrel éreztessék mennyi szeretet lappang még bennük.

Vagy ez alatt az idő alatt kialszik a tűz, és az emberek képtelenek friss tűzifát dobni a parázsra? Vagy tényleg minden hetedik évben egy újabb változáson megy át a szervezetünk? Kicserélődünk, megváltozunk?

Még számtalan kérdésre kereshetjük a választ. Sok esetben akkor sem tudunk rá ésszerű magyarázatot adni, ha mindez velünk történik meg, és a főhősök mi magunk vagyunk.

Mindenesetre midig, és mindenkor figyelnünk kell azokra, akik fontosak számunkra.

Óvjuk a támasztó pilléreket, melyekre még építkezni tudunk. Ne hagyjuk az időnek, hogy megkoptassa mindazt, ami már az életünk része lett az együtt megélt sok, sok nehézség, és öröm által.

 

A misztikus hetes

 

J�t�konys�g az esk�v�n
• Menyegzolap.hu által ajánlott szolgáltatók •
  • Szervezéshez tudnivalók

Letölthető anyagok / bannerek

Ha szívesen feltennéd, oldaladra valamelyik bannerünket az alábbiak közül válaszd ki weboldaladhoz leginkább illőt és az
oldalad forrásába szúrd be a kiválasztott banner alatti sort. Bannereink >>>

Kiemelt Partnereink
  • Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google
  • iWiW