Menyegzolap.hu - Címkék

ceremónia

Szokások az esküvői szertartáson

Szokások az esküvői szertartáson

Az esküvő és a házasság két külön ember eggyé válását jelképezi. Két névből lesz egy vezetéknév. Két embernek lesz közös gyermeke, egy közös otthona. Két külön múlt és egy jövő. Hogyan szimbolizálják ezt egy esküvői szertartáson? Mivel jelképezik a szerelmesek összeolvadását, a két külön életet, amiből egy lesz?

Buddhista esküvő

Buddhista esküvő

Következzék valami egészen különleges vallási attitűd, mely Tibetben gyökeredzik. Mi előtt rátérnék az egész buddhista szertartás szemléltetésére. Érdemes megismerünk ennek a vallási filozófiai eszmény eredetét is. A buddhizmus, mint gyakorlat alapú világnézet magával vonzott egy új vallási irányzatot, ami az i. e. 6. században jött létre Indiában, s elsősorban azoknak a körében terjedt, akik a hinduizmus által szentesített kasztrendszer ellen tiltakoztak. Több ázsiai országban is megjelent és hivatalos vallási irányzattá vált.

Zsidó esküvő

Zsidó esküvő

Mostani sorozatomban a nem keresztény vallásokat fogom egy kicsit közelebb hozni számotokra. Nem feltétlenül kell elutazni ahhoz, hogy a sorban vett vallások egyikét válasszuk ki esküvői szertartásunkra. Hiszen ma már hazánk is multikulturális ország, más nagy metropoliszokéhoz hasonlóan. Sok honfitársunk nyíltan, vagy diszkréten más etnikumba tartozik, megannyi különleges vonással és családi vagy éppen személyes hagyományokkal.

Iszlám esküvő

Iszlám esküvő

Maradjunk még egy kicsit keleten, ahol a zsidó és buddhista esküvő mellett még egy utolsó monoteista vallásról szeretnék értekezni. Ez pedig a muszlim és az iszlám. Különleges és egyszersmind nagyon hagyományőrzőnek mondható, sok szabállyal és kötöttséggel. De még ennek ellenére is képes megmozgatni az ember fantáziáját főleg, ha multikulturális menyegzőkről beszélünk.

Pogány esküvő

Pogány esküvő

Mielőtt belevágunk egy szokatlan és szokatlanul nagy terjedelmet követelő ismertetőbe. Tisztáznunk kell, mit jelent pontosan a pogány és mit jelent ma. A pogányságot említve a helyzet igen zavaros és e káosz közepette a legkülönfélébb sztereotípiák keringenek a kívülállók fejében.

Esküvői forgatókönyv

Esküvői forgatókönyv

Nagyon sok jegyespár nincs tisztában az esküvői forgatókönyv fontosságával, pedig ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon, elengedhetetlen. Tarts Velünk, megmutatjuk, miért van rá szükséged és hogyan érdemes összeállítani!

Romantikus éjszakai szertartás

Romantikus éjszakai szertartás

Szabadtéren, fedett helyszínen, naplementében vagy késő éjszaka - az esti/éjszakai szertartás varázslatos, meghitt fényeinél kevés romantikusabb dolog jut eszembe... Sőt ma már egyre többen választanak esti szertartást! Hogy miért? Tarts Velünk és megtudod!