Menyegzolap.hu - Címkék

esküvői szokások

Olaszország, Görögország, Spanyolország esküvői

Olaszország, Görögország, Spanyolország esküvői

Szikrázó kék tenger, finom sima homok, pálmafák és 60 fok árnyékban. Ez jut eszünkbe, ha a címben említett országokra gondolunk. A déli államok vidám, hangos lakodalmai nagyban eltérnek az előző részben bemutatott keleti esküvők komoly és ünnepélyes szertartásaitól. Lássuk, hogyan ünnepelnek a vidám olaszok, a hangos görögök és a szenvedélyes spanyolok!

Oroszország és az Egyesült Államok esküvői

Oroszország és az Egyesült Államok esküvői

Az 1950-es évektől a 1990-es évekig ez a két ország tartotta lázban a világot. Na persze nem úgy, mint a Beatles-ék. A csöndes feszültség veszélyesebb, mint egy nyílt háború. A fegyverkezési verseny, a tudomány haladása azonban nem csak erre a két gigantikus hatalomra, de a világ többi országára és állampolgárára is hatással volt.

Régi magyar falusi lakodalmak

Régi magyar falusi lakodalmak

Mi is jut eszünkbe, ha kimondjuk a szót: Magyarország? Végtelenbe elterülő puszták, lustán legelésző szürkemarhacsordák, tájon vadul átrohanó ménes, gémeskút, nádtetős vályogházak, szénaboglyák, matyómintás, fodros ruhák és buggyos ujjú ingek. A természetesség és a béke idilli képe. De amint lemegy a nap, kezdődnek a hangos mulatozások, tivornyák, eszem-iszomok és dínom-dánomok