Menyegzolap.hu - Címkék

menyegző

A jég, mint dekorációs elem

A jég, mint dekorációs elem

Évről-évre egyre több esküvői dekorációs trend jön hozzánk az óceánon túlról. Persze mindenki saját ízlésének megfelelően szemezget a kínálatból. A jég egy különleges dekorációs elem, ma már azonban funkciós változataival is találkozhatunk gyakran.

Romantikus nászút Casanova Velencéjében

Romantikus nászút Casanova Velencéjében

A mézesheteit töltő fiatalok egyik kedvelt helye az építészeti remekművekben kiemelkedő, kulturális örökségét tekintve a világ talán egyik leggazdagabb és leghangulatosabb városa, az Olaszországban található Velence. Velence báját és meghitt titokzatosságát szűk, sejtelmes, kanyargós, macskaköves utcáinak köszönheti. Sikátorjainak egyformasága

Palvin Barbi a Rosa Clará új arca

Palvin Barbi a Rosa Clará új arca

A finom szépségű 18 éves magyar modell, Palvin Barbara látható a világhírű spanyol brand, a Rosa Clará 2013-as kollekcióját bemutató fotósorozaton. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy a számos nagy divatház kifutóin korábban már feltűnt Palvin Barbit, ezúttal a menyasszonyi ruhákat készítő nagy divatházak közül, a világon, szinten mindenütt ismert, egyik legrangosabb divatház, a Rosa Clará kérte fel, hogy legújabb, 2013-as kampányában öltse magára a csodás esküvői kollekció feledhetetlen darabjait.

Régi magyar falusi lakodalmak

Régi magyar falusi lakodalmak

Mi is jut eszünkbe, ha kimondjuk a szót: Magyarország? Végtelenbe elterülő puszták, lustán legelésző szürkemarhacsordák, tájon vadul átrohanó ménes, gémeskút, nádtetős vályogházak, szénaboglyák, matyómintás, fodros ruhák és buggyos ujjú ingek. A természetesség és a béke idilli képe. De amint lemegy a nap, kezdődnek a hangos mulatozások, tivornyák, eszem-iszomok és dínom-dánomok

Vámpírok inspirálta lakodalom

Vámpírok inspirálta lakodalom

Éppen ezért igen egyedülálló és különleges ötletnek tartom egy olyan hetedhét országra szóló lakodalom megszervezését, aminek díszítéséhez és hangulatához az Alkonyat film rusztikus és egyben tündéri dekorációkkal megtervezett menyegzője adja az alapötletet. Tudom, tudom, tudom. Nemcsak az én számomra, hanem még sok más Alkonyat rajongó számára is a filmbeli esküvő felépítése jelenti magát az extravaganciát, nagyszerűséget,

Modern esküvő Gatsby módra

Modern esküvő Gatsby módra

Megmagyarázhatatlanul a Gatsby időszak, azaz 1920-as évek rabja lettem.Mivelhogy az egyik pillanatról a másikra szerettem bele az akkori időre jellemző lezser és egyszerű szabásvonalú, színekben vadító és szexis ruhákba; a romantikusan csábító hajpántokba; az őrülten ritmusos zenébe; a pörgős, fárasztóan élvezetes táncokba és az összes többibe, ami még ezt a periódust jellemezte.

Őszi esküvő színei

Őszi esküvő színei

Romantikus hangulatú esküvőt nemcsak tavasszal és nyáron tarthatunk, de a csodás meleg színekbe öltözött őszi hónapokban is, amikor a természet tónusai visszaköszönnek az esküvői ruhák és hozzájuk illő dekoráció ezernyi árnyalatában. Nem is beszélve a kinti fotózási lehetőségekről, amikor - ha az idő is engedi - egyedi képek készíthetők az aranyló fák tövében.

Királyi esküvők

Királyi esküvők

Manapság sajnos egyre kevesebben kötnek házasságot. Ennek oka talán lehetnek a sztárvilág botrányai. A hollywood-i házasságok szavatossága köztudottan két-három év után lejár. Azonban vegyük el kicsit a szemüket Amerikáról és a Beverly Hillsről és fordítsuk tekintetüket Londonra, azon belül is a Buckingham palotára. Most nem Vilmosról és Katalinról fogok írni, hanem arról a boldog házasságról, mely immár több mint 65 éve tart.

A jegygyűrű

A jegygyűrű

A jegyesség gyűrűvel való megpecsételése nem közelmúltbeli találmány. Mát ötezer évvel ezelőtti sírokban találtak jegygyűrűket. A középkortól vált szokássá, hogy a férfi gyűrűt ad a szeretett nőnek, és ezzel együtt eljegyzi.

Jég és tűz az esküvőn

Jég és tűz az esküvőn

Sokféle esküvő létezik. Van extrém, visszafogott, régimódi, modern, romantikus. Az esküvők hangulata viszont eltérő: az extrémnél bulizunk, a visszafogottnál csendesen beszélgetünk, a régimódinál az elmúlt korokon merengünk, a modernnél csodálkozunk, és a romantikusnál szerelmesek vagyunk. Ennek megteremtése érdekében különböző látványelemeket vetnek be a párok. A jég és a tűz azonban nem típusfüggő, hiszen olyan sokféle formából választhatunk, hogy könnyen illeszkednek bármilyen esküvőkhöz.

Stílustanácsadás III. Hogyan befolyásolja megjelenésed a ruha felsőrésze és a nyakkivágás

Stílustanácsadás III. Hogyan befolyásolja megjelenésed a ruha felsőrésze és a nyakkivágás

A menyasszonyi ruha karakterét és jellegét a szoknyarészen kívül, nagyban meghatározza az is, hogy milyen nyakkivágást és szabásvonalat álmodott a tervező a ruha felső részére. Cikksorozatom mai epizódjában vizsgáljuk meg közösen, hogy ezeket hogyan tudjuk a leginkább alakunk szépségeinek kiemelésére vagy apróbb hibáink elkendőzésére alkalmazni.

2013 esküvői virágai

2013 esküvői virágai

Mikor esküvőre gondolunk, rengeteg minden eszünkbe jut: a menyasszonyi ruha (igen, ez az első), a torta, a szépen megterített asztalok, a zene és a tánc. Azonban esküvőknek elengedhetetlen résztvevője a virág, mivel ez határozza meg a stílust és összeköti a különböző elemeket. A virág teremti meg azt a hangulatot az illataival, a színeivel és formáival, ami végül dominálni fog esküvőn. Nézzük, mi lesz majd divatos a 2013 esküvői szezonjában!

Hírek a kifutók világából 2013 - Híres tervezők kollekciói

Hírek a kifutók világából 2013 - Híres tervezők kollekciói

A 2013- menyasszonyi ruha kollekciónak a legnagyobb változása hogy bátran mernek kísérletezni a színekkel és anyagokkal természetesen a csipkét, most sem kerülhetjük ki, szinte mindenhol találkozhatunk vele. De a szokatlan szabások igen csak merészek. Elmondhatjuk, hogy a tavalyi Vintage korszak idén is útmutatót ad a tervezők számára de már merészebb kombinációkat tartalmaz.

Vintage esküvő, avagy a békebeli stílus

Vintage esküvő, avagy a békebeli stílus

Mindenkinek más gondolat jut az eszébe, ha erről a stílusról kell értekeznie, egy biztos egy elegánsabb kor emlékét idézheti. Ez az irányzat félévszázadot ölel fel, mely jelenthet öltözködést, lakberendezési modellt, de még akár különböző régies kiegészítők design-ját is.