Menyegzolap.hu - Címkék

menyegző

Búcsúztatási szokások külföldön

Búcsúztatási szokások külföldön

Gondoljunk bele hány különféle nyelven lehet mondani egyetlen szót. A legény-és lánybúcsúknak is meghökkentőbbnél meghökkentőbb nevei vannak az idegen kultúrákban. Vajon a búcsúztatási szokásokban is ennyi különbség létezik?

Esküvői díszkivilágítás I. rész - beltér

Esküvői díszkivilágítás I. rész - beltér

Az esküvői fogadásnál általában a romantika és az elegancia a lényeg, azonban az este előrehaladtával az éjszakai buli alatt a terem menő diszkóvá válik. A két hangulat összeegyeztetése nem a dekoráción vagy az esküvő témáján, mint inkább a világításon és annak kompozícióján múlik. Hogyan érhető ez el? Nos, ahogy a harcias sebész mondaná, vágjunk bele!

Esküvői díszkivilágítás II. rész - kültér

Esküvői díszkivilágítás II. rész - kültér

Egy kertben, parkban megrendezett fogadás különlegessége a természeti szépségek kiemelésében, hangsúlyozásában rejlik. Ezek a különböző apró égősorok hangulatos fényeikkel mesebeli erdővé varázsolják a helyszínt. Mintha csak milliónyi pici tündér figyelné az eseményeket a fákról, akik titkon különböző fondorlataikkal segítették, hogy ez a csodálatos nap létrejöjjön.

Vőfély vagy ceremóniamester, melyiket és mi alapján válasszak?

Vőfély vagy ceremóniamester, melyiket és mi alapján válasszak?

Egy esküvő lebonyolítása nem kis feladat. A jegyespárt így a profi segítség mellett számos közeli barát és rokon veszi körbe, akik mind ellátnak egy vagy több feladatot, hogy a nagy napon minden tökéletes legyen. No de ki az, aki mindezt megszervezi? Ki az, aki összefogja az esküvő szereplőit és irányítja az eseményeket az esküvőn? Nem más, mint a vőfély, avagy más néven a ceremóniamester!

Kitekintés a nagyvilágba - Esküvőszervezés Dél-Afrikában

Kitekintés a nagyvilágba - Esküvőszervezés Dél-Afrikában

Előző alkalommal a világ végéről, Ausztráliáról és az ottani esküvőszervezésről meséltem, mi hogyan működik, a szakmát tekintve meglepően fejlett szinten. Nos, ezúttal Dél-Afrikát fogom bemutatni egy kicsit bővebben. Egy olyan országot, ahol azt kell mondanom, a minőség evidens jellegű akár csak az Egyesült Államokban.

Köszönetajándék variációk

Köszönetajándék variációk

A nász- és köszönetajándékok ötlete nem újdonság, céljuk első sorban emelni ünnep fényét. Épp ezért megválasztásuk különösen kényes feladat. A nászajándék általánosan olyan ajándékok összessége, amik egy új élet, az új házasság életét segítik meg az elindulásban. Lehet ez háztartási gépektől kezdve a legkülönfélébb ruhadarabokon át az egészen meglepő apróságokig bármi.A köszönetajándék viszonylag új jelenség itthon, mégis nagyon kedves szokás, és

Tánc az esküvőn

Tánc az esküvőn

Kevés olyan méltatlanul rettegett része van az esküvőknek, mint a tánc. Szeretném rögtön az elején leszögezni, ez a leglazább része az egész ünnepnek. A legfontosabb, tudatosítani - különösen a stresszre hajlamos párokkal -, hogy ez korántsem megfelelési vizsga, inkább afféle "mozgásterápia" egy nagyon hosszú elfoglaltság felfrissítésére.

Tortacsodák a középpontban avagy a fantáziadús torták...

Tortacsodák a középpontban avagy a fantáziadús torták...

A torták ötletei a világ egyik legszínesebb, már művészetté váló terepévé tették az erre specializálódott cukrászok munkáját. Művészeti értékük hiánya egyedül maradandóságukban keresendő. Az esküvőhöz ma már, akár nem csak egy torta, hanem kísérő torta, és eljegyzési torta is tartozhat.

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formában

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formában

Mostani cikk egy igen fontos kiegészítőről fog szólni, ami a jeles esemény egy pillanatában főszereplője lesz egy esküvői ceremóniának. És bizony nem mindegy milyen formában kerül elő ez a kis csekélység, ha egy adott stílust követünk. Minimum egy, de jobb esetben 3-5 kép szokott készülni az esküvői "gyűrűtartó párnáról".

Robin Martin tortakészítő kézműves alkotásai

Robin Martin tortakészítő kézműves alkotásai

Végezetül, de nem utolsó sorban a festői szépségű Minneapolisban található sikeres tortakészítő vállalkozásról szeretnék bővebben mesélni. A Gateaux Inc. egy multifunkcionális és professzionális vállalkozás. Vezetője Robin szakmáját tekintve nem éppen cukrásznak készült és sokáig nem is dolgozott ebben a körben.

White Flower Cake Shoppe Cleveland kézműves tortái

White Flower Cake Shoppe Cleveland kézműves tortái

A New York forgataga után kicsit bemerészkedünk az ország belsejébe egészen pontosan Ohióba, ahol a White Flower Cake Shoppe tündérei dolgoznak szorgosan a tortákon nap, mint nap. A két torta dekoratőr Marianne Carroll és Lauren Bozich habár külön utakon és más pályákon képzelték el jövőjüket, egyikük olajfestő művészként végezve a Columbián, míg másik Pittsburgben filmkészítést és speciális effekteket tanult.

Great Gatsby A nagy esküvői láz

Great Gatsby A nagy esküvői láz

A kaliforniai születésű F. Scott Fitzgerald 1920-as években játszódó kultikus regénye alapján készült legújabb film feldolgozás, Leonardo DiCaprióval és Carey Mulligannal a főszerepben jött látott és tarolt, de nem csak a mozik világában, hanem az esküvői divat területén is. Külföldön oly annyira elterjedt ez a stílus, hogy a fiatal párok az egész esküvőt Gatsby-stílusban rendezik meg.

Art Deco és Szecesszió

Art Deco és Szecesszió

A laza hangulatú naturális pajtaesküvők bemutatása után következzen valami egészen más, stílus, ami egyszerre számít modernek és régiesnek. A XX. század forradalmi újításai máig kísérnek, és voltaképpen rögtön az első évtizedeiben tudott újat adni. Különböző iparágak születtek meg és váltak tömegcikké, pl.: parfüm, ékszerkészítés, felbőgött a gazdaság máig is hajtó gépezete, igazi aranykornak számított a divattörténelemben.

Reneszánsz

Reneszánsz

Tematikus esküvőket szervezni mindig nagy kihívás és persze öröm is. Ha egy pár kötődik valamilyen okból kifolyólag egy adott történelmi korhoz, egyáltalán nem lesz idegen számukra, ha az esküvő tematikáját már az elejétől kezdve abban tervezzük meg. Meghívótól kezdve, a viseleteken át a dekorációig nagyon harmonikus stílusú rendezvényt tudunk létrehozni együtt, és a násznépnek is külön meglepetést tartogathatunk, különlegesebb reneszánsz jellegű programokkal.

Buddhista esküvő

Buddhista esküvő

Következzék valami egészen különleges vallási attitűd, mely Tibetben gyökeredzik. Mi előtt rátérnék az egész buddhista szertartás szemléltetésére. Érdemes megismerünk ennek a vallási filozófiai eszmény eredetét is. A buddhizmus, mint gyakorlat alapú világnézet magával vonzott egy új vallási irányzatot, ami az i. e. 6. században jött létre Indiában, s elsősorban azoknak a körében terjedt, akik a hinduizmus által szentesített kasztrendszer ellen tiltakoztak. Több ázsiai országban is megjelent és hivatalos vallási irányzattá vált.

Tündéri gyermek koszorúslányok

Tündéri gyermek koszorúslányok

A mesék világát és a romlatlan szépséget a virágot szóró koszorúslányok jelenítik meg az esküvőn. Az ünneplő násznép körében mindig akadnak gyerekek, akik örömmel vállalkoznak arra, hogy szirmokkal terítik a templom padlóját vagy fogják a menyasszonyi ruha uszályát, és ezzel a megszépítik a nagy napot az ifjúpár számára.

Gótika

Gótika

Múlt alkalommal a szédületesen sokszínű reneszánsz esküvőkről osztottam meg pár újszerű és egyszersmind ötletadó gondolatot. Most egy lépéssel vissza ugrunk a reneszánsz előtti időkre. Amikor a szigorú vallásos attitűd uralkodott, viszont a trubadúr költészet is virágkorát élte. A nemesség és lovagiasság, hősiesség olyan alaptulajdonságnak minősült, amit minden ifjútól elvárhattunk. Mára ez a kor csupán a középkor részeként említhető, viszont mint művészettörténeti korszak kiemelkedő jelentőséggel bír, én úgy gondolom.

Rokokó

Rokokó

A mértékletes gótika után következzék valami egészen más, egy olyan korszakról lesz most szó, ami másról sem szólt, mint a tobzódásról, és a túlzásokról az 1700 as évek királyi udvarában. Marie Antoniette és Madame Pompadur kora ez és a maga nemében tökéletesnek hatott egykor.

Különleges fényjáték látványelemek

Különleges fényjáték látványelemek

Az esküvők pompáját sok módon lehet emelni, az ara ruhájától kezdve a járműveken és a - csak jobb szó híján - hétköznapi díszítő elemeken át egészen az önálló műsorelemként bemutatott objektumokig. Utóbbiak csak részben különülnek el a díszítőelemek fogalmától.

Több mint látvány : A jégszobor

Több mint látvány : A jégszobor

Nemében egyedülálló műalkotás, múlandó szépség, és tökéletes dekorációs elem. A jégszobor már e tulajdonságaival is kivívja méltó helyét a figyelem részleges középpontjában, tekintettel arra, hogy nemes feladata diszkrét mellékszerep csupán az ifjú pár mellett.