Menyegzolap.hu - Címkék

menyegző

Zsidó esküvő

Zsidó esküvő

Mostani sorozatomban a nem keresztény vallásokat fogom egy kicsit közelebb hozni számotokra. Nem feltétlenül kell elutazni ahhoz, hogy a sorban vett vallások egyikét válasszuk ki esküvői szertartásunkra. Hiszen ma már hazánk is multikulturális ország, más nagy metropoliszokéhoz hasonlóan. Sok honfitársunk nyíltan, vagy diszkréten más etnikumba tartozik, megannyi különleges vonással és családi vagy éppen személyes hagyományokkal.

Iszlám esküvő

Iszlám esküvő

Maradjunk még egy kicsit keleten, ahol a zsidó és buddhista esküvő mellett még egy utolsó monoteista vallásról szeretnék értekezni. Ez pedig a muszlim és az iszlám. Különleges és egyszersmind nagyon hagyományőrzőnek mondható, sok szabállyal és kötöttséggel. De még ennek ellenére is képes megmozgatni az ember fantáziáját főleg, ha multikulturális menyegzőkről beszélünk.

Hindu esküvő

Hindu esküvő

Az iszlám után még mindig keleten maradunk, hogy megismerhessünk egy másik kultúrát, és vele együtt a különleges esküvői szokásait. Ma már hindu esküvő egyre több országban, van jelen nem csak vallás őshazájában, Indiában.

Pogány esküvő

Pogány esküvő

Mielőtt belevágunk egy szokatlan és szokatlanul nagy terjedelmet követelő ismertetőbe. Tisztáznunk kell, mit jelent pontosan a pogány és mit jelent ma. A pogányságot említve a helyzet igen zavaros és e káosz közepette a legkülönfélébb sztereotípiák keringenek a kívülállók fejében.

Attraktív műsorszámok

Attraktív műsorszámok

Ma már számtalan módon tehetjük érdekesebbé saját esküvői programunkat egy lakodalom keretében. Nem feltétlen muszáj az étkezést helyezni a középpontba, bár hagyományosan szinte egy nagy evészetbe fullad az egész este, némi tánccal körítve, mert látszólag a nagy napon nincsen is több idő másra.

Legtündöklőbb kiegészítő - A gyűrűk

Legtündöklőbb kiegészítő - A gyűrűk

Egy esküvőn a gyűrűk szerepének fontosságát nem kell bemutatni, történetük, szimbolikájuk áthatja a történelmet. Az afrikai elefántcsont gyűrűk, Mükéné és Trója lakóinak aranygyűrűi, Róma kis kulcsot formázó darabjai, sőt Egyiptom a szerelem ujjának tekintette azt a bizonyos negyediket.

Miért válassz szertartásvezetőt?

Miért válassz szertartásvezetőt?

Következő cikkben egy különleges szolgáltatás lesz a figyelem középpontjában. Ez lehet voltaképpen a garancia, hogy egyedi, különleges, esküvő legyen a nagy napon. Tulajdonképpen a funkciója teljesen megegyezik egy anyakönyvvezető szerepével...

Barokk

Barokk

Rokokótól egy kicsit visszalépünk a hasonló természetű barokkra, a templom és a kastélyépítészet virágkorára, mely a katolikus hit nagyságát, a katolicizmust hirdette. A némiképpen visszafogottabb stílus Franciaországban, de a Habsburg udvarban is jelen volt.

Vintage

Vintage

Következő cikkemben, mint korstílus tűnik fel a Vintage. Voltaképpen kijelenthetjük, hogy az 1800-as évek végtől és 1900-as évektől kezdve jelen van és hódít napjainkban is. Abban a különleges helyzetben tisztelhetjük, hogy bármilyen irányzattal kombinálhatjuk, lehet elegáns- vintage, rusztikus vintage, naturális, bohó, klasszikus, art deco. Azon kívül megoldhatjuk francia, amerikai rock and roll és magyar stílusjegyekkel is.

New age

New age

Eddig voltaképpen lehetőségeim szerint mutattam be különböző művészeti korokra jellemző stílusokat esküvők tekintetében. Ezek a stílusok mind meghatározóak és a rájuk jellemző eleganciát és klasszikus vonásokat mutatnak, legyen az reneszánsz, rokokó vagy a szecesszió. Ezúttal viszont a 60-as 70-es évek formabontó korszakát igyekszem felvázolni, melyet a New age első hullámaként tisztelhetünk, és ami voltaképpen a mai napig fenn maradt továbbra is.

Minimalista

Minimalista

Elmúlt alkalommal a new ageről, és a hozzákapcsolódó szubkultúrák által kialakult stílusirányzatokról volt szó, hová is jutottunk el a második világháború lezárás követően, milyen új, elképesztő trendek láttak napvilágot azóta, melyek töretlen erővel terjeszkednek különböző generációk körében. Melyek természetesen ihletet biztosítanak különböző new age esküvők megszervezésére.

Tippek tengerparti esküvőhöz

Tippek tengerparti esküvőhöz

Sok párnak megfordul a fejében, hogy milyen csodálatos lenne egy egzotikus tengerparton, a puha homokban kimondani a boldogító igent, miközben a lágy hullámok morajlása tölti be a csendet. Ráadásul ebben az esetben az esküvő helyszíne egy csodás nászút helyszínéül is szolgálhat a számunkra. Ha ezt az álmot a valóságban is meg szeretnénk valósítani, lássunk hozzá néhány tippet inspirációul.

Magyar hagyományos esküvő

Magyar hagyományos esküvő

Lassan a végéhez közelít a stílusesküvőknek bemutatása. Ám még mielőtt a sorozattól érzékeny búcsút veszünk, megmutatom a hazánkra jellemző tipikus vonásokat esküvői tekintetben. Itt nem korszakokat kell kiemelnünk majd, hanem a rendkívül sokszínű tájegységekre jellemző vonásokat, amelyek a magyarságot szimbolizálják szemünkben.

Díszmagyar esküvő

Díszmagyar esküvő

Kevésbé kínos természetű témát el sem tudok képzelni. A díszmagyar körülményesebb és vitatottabb, mint sok más fogalom hazánkban. A legkörülményesebb ruhadarabokról van szó, melyeket átitat a történelem, és sajnos a politika is.

Székely magyar esküvő

Székely magyar esküvő

Az igen részletes magyaros stílusú menyegzők után, következzenek a határainkon túl élő székely magyarok esküvői Erdélyből. Mivel szorosan kapcsolódik a magyaros irányzathoz ezért kifejezetten különbségekre, érdekességekre fogom felhívni a figyelmet, mert azokra bizony számtalan példa mutatkozik Székelyföldön.

Időtlen elegancia

Időtlen elegancia

Végül, de nem utolsó sorban következzen az etalon, mint ilyen az elegáns stílus bemutatása, nincsen sem kora, sem ismérve, bármi lehet elegáns, ami a jó ízlés határain belül tud mozogni. Így ezúttal inkább arról lesz szó, milyen kritériumoknak kéne megfelelni, ahhoz, hogy valami elegánsnak legyen tekinthető, mert azt kell mondanom, nagyon éles a kontraszt az elegancia és aközött, amit annak gondolnak hozzá kevésbé értő személyek, és mi az, ami a glamour jellegnek tökéletesen eleget tesz és a vizuális látvány is üdítő.

Kreatív és humoros meghívó inspirációk

Kreatív és humoros meghívó inspirációk

Az esküvői meghívók hivatalos szerepe, hogy értesítsék a násznépet a menyegzőről illetve annak részleteiről. A hagyományos, romantikus meghívók mellett azonban léteznek teljesen egyedi, hihetetlenül ötletes és olykor abszolút hajmeresztő kártyák is.

Állatok az esküvőn

Állatok az esküvőn

Földünkön ezer és egy csodás élőlénnyel találkozhatunk. Házi kedvenceink melegséggel, vidámsággal töltik meg otthonunkat, az egzotikus állatok izgalmassá teszik világunkat, a puszta vadjai a természettel való összhangot képviselik. Lássuk, milyen szerepeket tölthetnek be ezek a különböző állatok egy esküvőn!

Kiegészítők - Fülbevaló, nyaklánc, medál, karkötő, ékszeróra

Kiegészítők - Fülbevaló, nyaklánc, medál, karkötő, ékszeróra

Az ékszerek már az ókorban is fontos szerepet töltöttek be az emberiség életében - mindig is a gazdagság és a hatalom jelképei voltak. Külalakja, megmunkálása kultúránként változó, azonban a mai világban pont ez a tulajdonsága teszi még különlegesebbé, hiszen mondhatni bármilyen stílusú ékszert választhatunk esküvőnkre.