Menyegzolap.hu - Címkék

stílus esküvő

Gótika

Gótika

Múlt alkalommal a szédületesen sokszínű reneszánsz esküvőkről osztottam meg pár újszerű és egyszersmind ötletadó gondolatot. Most egy lépéssel vissza ugrunk a reneszánsz előtti időkre. Amikor a szigorú vallásos attitűd uralkodott, viszont a trubadúr költészet is virágkorát élte. A nemesség és lovagiasság, hősiesség olyan alaptulajdonságnak minősült, amit minden ifjútól elvárhattunk. Mára ez a kor csupán a középkor részeként említhető, viszont mint művészettörténeti korszak kiemelkedő jelentőséggel bír, én úgy gondolom.

Iszlám esküvő

Iszlám esküvő

Maradjunk még egy kicsit keleten, ahol a zsidó és buddhista esküvő mellett még egy utolsó monoteista vallásról szeretnék értekezni. Ez pedig a muszlim és az iszlám. Különleges és egyszersmind nagyon hagyományőrzőnek mondható, sok szabállyal és kötöttséggel. De még ennek ellenére is képes megmozgatni az ember fantáziáját főleg, ha multikulturális menyegzőkről beszélünk.

Hindu esküvő

Hindu esküvő

Az iszlám után még mindig keleten maradunk, hogy megismerhessünk egy másik kultúrát, és vele együtt a különleges esküvői szokásait. Ma már hindu esküvő egyre több országban, van jelen nem csak vallás őshazájában, Indiában.

Olasz esküvő

Olasz esküvő

Sorozatunkat folytatva, továbbra is különböző nemzetek esküvői szokásait, hagyományait próbáljuk bemutatni. Következő állomásunk a napfényes és "hangos" Olaszország, ismerjük meg egy kicsi közelebbről az ő nagy napjuk jellemzőit.