Menyegzolap.hu - Címkék

szertartás

Zenei választék a szertartáshoz

Zenei választék a szertartáshoz

A házasságkötés több szertartásból, ceremóniából is áll. Itt most a polgári ceremónia részeibe tudsz belekukkantani és ismereteket szerezni, mikor, milyen rész következik egymás után és milyen szerepeik vannak a különböző részeknek.

Hárfazene a szertartáson és az esküvőn

Hárfazene a szertartáson és az esküvőn

Polgári szertartás: A vendégeket a szertartás kezdete előtt kb. 15 perccel már hárfazene fogadja, ezzel megteremtve az esküvő hangulatát. Bevonulásra, aláírásra, gyűrűhúzásra, vers alatt és gyertyagyújtáskor, szülőköszöntésre, az ifjú pár előre kiválasztott zenéje szól.

Buddhista esküvő

Buddhista esküvő

Következzék valami egészen különleges vallási attitűd, mely Tibetben gyökeredzik. Mi előtt rátérnék az egész buddhista szertartás szemléltetésére. Érdemes megismerünk ennek a vallási filozófiai eszmény eredetét is. A buddhizmus, mint gyakorlat alapú világnézet magával vonzott egy új vallási irányzatot, ami az i. e. 6. században jött létre Indiában, s elsősorban azoknak a körében terjedt, akik a hinduizmus által szentesített kasztrendszer ellen tiltakoztak. Több ázsiai országban is megjelent és hivatalos vallási irányzattá vált.

Zsidó esküvő

Zsidó esküvő

Mostani sorozatomban a nem keresztény vallásokat fogom egy kicsit közelebb hozni számotokra. Nem feltétlenül kell elutazni ahhoz, hogy a sorban vett vallások egyikét válasszuk ki esküvői szertartásunkra. Hiszen ma már hazánk is multikulturális ország, más nagy metropoliszokéhoz hasonlóan. Sok honfitársunk nyíltan, vagy diszkréten más etnikumba tartozik, megannyi különleges vonással és családi vagy éppen személyes hagyományokkal.

Hindu esküvő

Hindu esküvő

Az iszlám után még mindig keleten maradunk, hogy megismerhessünk egy másik kultúrát, és vele együtt a különleges esküvői szokásait. Ma már hindu esküvő egyre több országban, van jelen nem csak vallás őshazájában, Indiában.

Pogány esküvő

Pogány esküvő

Mielőtt belevágunk egy szokatlan és szokatlanul nagy terjedelmet követelő ismertetőbe. Tisztáznunk kell, mit jelent pontosan a pogány és mit jelent ma. A pogányságot említve a helyzet igen zavaros és e káosz közepette a legkülönfélébb sztereotípiák keringenek a kívülállók fejében.

Esküvői forgatókönyv

Esküvői forgatókönyv

Nagyon sok jegyespár nincs tisztában az esküvői forgatókönyv fontosságával, pedig ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon, elengedhetetlen. Tarts Velünk, megmutatjuk, miért van rá szükséged és hogyan érdemes összeállítani!

Szokások az esküvői szertartáson

Szokások az esküvői szertartáson

Az esküvő és a házasság két külön ember eggyé válását jelképezi. Két névből lesz egy vezetéknév. Két embernek lesz közös gyermeke, egy közös otthona. Két külön múlt és egy jövő. Hogyan szimbolizálják ezt egy esküvői szertartáson? Mivel jelképezik a szerelmesek összeolvadását, a két külön életet, amiből egy lesz?